Το νέο δρομολόγιο του γνωστού ποδηλάτη της Πάφου, Πέτρου Στυλιανού, θα έχει σήμερα προορισμό τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο εθελοντής του ΠΑΣΥΚΑΦ που έχει σκοπό ζωής την βοήθεια των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας, μετά την δική του περιπέτεια με την ασθένεια, θα φθάσει σήμερα, Πέμπτη, στο κοινοβούλιο προκειμένου να έχει επαφές με βουλευτές και την αρμόδια Επιτροπή Υγείας. Μέγας στόχος, να πείσει για την αναγκαιότητα κατεπείγουσας δημιουργίας και στην Πάφο ενός ογκολογικού κέντρου για την αρωγή των καρκινοπαθών.

Μιλώντας στον «Φ» ο Πέτρος Στυλιανού τόνισε ότι η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών παφίων είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ, αφού πέραν της σχεδόν καθημερινής τους οδύσσειας για να μεταβούν από την Πάφο στη Λευκωσία ή τη Λεμεσό και την επιστροφή τους μετά τη θεραπεία, που πολλές φορές είναι ιδιαίτερα βασανιστική, έχουν σήμερα να αντιμετωπίσουν και τα πρακτικά εμπόδια που επιφέρει η πανδημία και οι συνεπαγόμενοι περιορισμοί.

« Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας, Κώστα Κωνσταντίνου και τους βουλευτές Πάφου», τόνισε, « για την βοήθεια τους στο να διευθετηθούν οι συναντήσεις και επαφές της σημερινής μέρας. Η δημιουργία ογκολογικού στην Πάφο αποτελεί μείζονος σημασίας ανθρωπιστική και κοινωνική υποχρέωση του κράτους και ελπίζω να πείσουμε για αυτό».

Ο Πέτρος Στυλιανού ενισχύει με τις ποδηλασίες που οργανώνει ανά το παγκύπριο τον ΠΑΣΥΚΑΦ και άλλους φορείς αρωγής των καρκινοπαθών αγωνίζεται εδώ και χρόνια, φροντίζοντας παράλληλα για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αναγκαιότητα δημιουργίας ογκολογικού κέντρου και στην Πάφο.