Πάνω από 14 χιλιάδες εξώδικα εκδόθηκαν μετά τα πρώτα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για την αναχαίτιση του κορωνοϊού από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Αστυνομία, από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, εκδόθηκαν συνολικά 14,579 εξώδικα παγκύπρια για παραβίαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Πιο συγκεκριμένα, 6704 εξώδικα έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα, 353 έχουν καθυστερήσει να πληρωθούν, ενώ 7487 δεν έχουν ακόμη πληρωθεί. 

Απουσία 185 μελών λόγω κορωνοϊού

Ολόκληρη η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση από τον περασμένο Μάρτη, έτσι ώστε να τηρούνται τα διατάγματα του Υπουργείου Υγεία σχετικά με την πανδημία. Χρήση μάσκας, απαγόρευση κυκλοφορίας, αποστάσεις σε κέντρα διασκέδασης είναι μερικά από τα μέτρα στα οποία καλούνται τα μέλη της να ελέγξουν για πιστή τήρησή τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει και την Δύναμη αφού 185 μέλη απουσιάζουν εκ των οποίων τα 65 είναι κρούσματα, 117 είναι σε αυτοπεριορισμό λόγω επαφής με κρούσματα, τα δύο βρίσκονται σε περιορισμό λόγω ταξιδιού και ένα μέλος εργάζεται από το σπίτι αφού εντάσσεται στις ευπαθείς ομάδες.