Σε ειρηνική παγκύπρια διαμαρτυρία κατήλθαν οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές, που αντιδρούν στο διάταγμα που εξέδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας, το οποίο περιορίζει τις μετακινήσεις τους σε συγκεκριμένες ώρες και περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σε όλες τις πόλεις της Κύπρου και έγιναν διελεύσεις από κεντρικούς δρόμους.

Η προσέλευση των μοτοσικλετιστών στην πορεία ενάντια στο διάταγμα της Αστυνομίας ήταν μαζική.

Οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές εκφράζουν την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση θα λάβει το μήνυμα των χιλιάδων μοτοσικλετιστών και θα προχωρήσει με άμεση άρση του διατάγματος για αποφυγή  κλιμάκωσης των μέτρων.

 

 

 

 

 

Νωρίτερα, η Συντονιστική Επιτροπή Οργανωμένων Συνόλων Μοτοσικλετιστών κάλεσε όλους τους μοτοσικλετιστές που επιθυμούν να συμμετέχουν να έχουν υπόψη τα ακόλουθα:

1. Άτομα χωρίς κράνος και/ή χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, δεν έχουν θέση στην πορεία και θα τους ζητηθεί να μείνουν πίσω από τις τάξεις της οργανωμένης πορείας ή και να αποχωρήσουν.

2. Η πορεία θα έχει σταθερό ρυθμό, θα ακολουθείται διάταξη πορείας και δεν υπάρχει χώρος για παράνομους ή ενοχλητικούς είτε προς τους μοτοσικλετιστές είτε προς τους υπόλοιπους πολίτες.

3. Πιθανή παρουσία της αστυνομίας για ρύθμιση της τροχαίας κίνησης ή άλλου οφέλους του κοινού είναι ευπρόσδεκτη και δεν επηρεάζει.

4. Επίσης, στους χώρους συγκέντρωσης τα διάφορα σωματεία θα πρέπει να φροντίσουν όπως ο αριθμός των συγκεντρωμένων δεν ξεπερνά τα 50 άτομα ανά ομάδα, τηρώντας έτσι το διάταγμα περί COVID 19.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τηρώντας τα πιο πάνω «οι δικυκλιστές θα πετύχουν αφενός μεν τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την άσκηση του νόμιμου δικαιώματος διαμαρτυρίας έναντι του παράλογου διατάγματος και εμπαιγμού των μοτοσικλετιστών και αφετέρου δε θα σταλεί το μήνυμα ότι όταν μας προσβάλλουν γινόμαστε μια γροθιά και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας».

Η κεντρική φωτογραφία και το βίντεο με τη χρήση drone είναι μια ευγενική παραχώρηση του Ρώμου Κοτσώνη.

Πηγή: philenews