Την ολοκλήρωση των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής  για τον Εμπλουτισμό των Δημοσίων Κτιρίων με έργα τέχνης ανακοίνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου. 
 
Τα αποτελέσματα του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Τρίτη 7 Ιουλίου. 
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά την παράταση που δόθηκε, οι προτάσεις κατατέθηκαν μέχρι και τις 25 Μαΐου. 
 
Η προκήρυξη του διαγωνισμού αποτελεί συμμόρφωση του Οργανισμού με τον νόμο γνωστό ως 1% για τον εμπλουτισμό δημόσιων κτηρίων με έργα τέχνης. 

Το συνολικό ποσό του διαγωνισμού ανέρχεται στις 141.500 ευρώ για τη δημιουργία δύο έργων -100 χιλιάδες το πρώτο, 39 χιλιάδες το δεύτερο με αμοιβές 6 και 3 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Το πρώτο θα τοποθετηθεί στο τρίγωνο μεταξύ φουαγιέ, κεντρικής σκηνής και γραφείων (σε τρία επίπεδα) και το δεύτερο θα τοποθετηθεί εξωτερικά του φουαγιέ στον χώρο αριστερά από την κύρια είσοδο.

Η ειδική επιτροπή που συστάθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΟΚ για την προκήρυξη του διαγωνισμού αποτελείται από τους Αντιγόνη Αθηαινίτη (πρόεδρο της επιτροπής και πρόεδρο του του ΘΟΚ), Κατερίνα Νικήτα (ιστορικό), Ευαγόρα Βανέζη (εκπρόσωπο Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών), Σοφία Χατζήπαπα (εκπρόσωπο ΕΚΑΤΕ) και Διομήδη Κυθρεώτη (αρχιτέκτονα, εκ μέρους του αρχιτεκτονικού γραφείου που σχεδίασε το κτήριο).
 

Πηγή: philenews