Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε γοργούς ρυθμούς και παίρνει δραματικές διαστάσεις στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και των ΗΠΑ.

ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, πάνω από εξήντα χιλιάδες – πλησίασαν τα 70.000 – κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Τρίτη στις 20:30 (03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας). Οι 68.524 νέες μολύνσεις μέσα σε μία ημέρα αύξησαν σε πάνω από 3,89 εκατομμύρια τον συνολικό απολογισμό των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, που πρόσβαλε τον άνθρωπο για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στην Κίνα. Σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής αυτή της Βαλτιμόρης, τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 961 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να φθάνει έτσι τους 141.883.

Βραζιλία

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 1.367 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και άλλες 41.008 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βραζιλία ανέρχεται ως εδώ σε 81.487 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 2,2 εκατομμύρια κρουσμάτων μόλυνσης, με βάση τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, τα οποία όμως μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα, ελλείψει επαρκούς αριθμού τεστ στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε 915 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.859 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ξεπέρασε έτσι το όριο των σαράντα χιλιάδων νεκρών – έφθασε τους 40.400 – ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν ανέρχεται πλέον σε 356.255.

Κολομβία

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κολομβία ξεπέρασε χθες Τρίτη τους 7.000 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας των Άνδεων. Τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν ακόμη 237 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών που έχουν καταγράψει οι αρχές στην Μπογοτά να φθάνει τους 7.166 αφότου εντοπίστηκε για πρώτη φορά κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στο κράτος της Λατινικής Αμερικής, την 6η Μαρτίου. Ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε τα 211.038, σύμφωνα με τις αρχές. Στην πρωτεύουσα Μπογοτά των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων συγκεντρώνεται το ένα τρίτο των μολύνσεων.

Βολιβία

Η αστυνομία περισυνέλλεξε πάνω από 400 πτώματα ανθρώπων από τους δρόμους και τα σπίτια τους σε όλη τη Βολιβία κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ημερών, εκ των οποίων το 85% θεωρείται ότι είχαν υποκύψει στην COVID-19, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η υπηρεσία δίωξης του εγκλήματος (FELCC).

Γερμανία

Άλλοι πέντε άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά ακόμη 454 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία να φθάνει ως εδώ τους 9.095 νεκρούς επί συνόλου 202.799 κρουσμάτων μόλυνσης, καταγράφουν τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αυστραλία

Στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν δύο νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 484 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ.

Κίνα

Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 14 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων τα πέντε ήταν “εισαγόμενα”, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν διαπιστώνονται μολύνσεις μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό, ενώ τα υπόλοιπα εννέα περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης στην επαρχία Σιντζιάνγκ, στο απώτερο δυτικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ