Όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο γνωρίζουν τη δύναμη του φυλλαδίου προσφορών και ότι για τις πλείστες αλυσίδες υπεραγορών αποτελεί τον βασικότερο κράχτη προσέλκυσης πελατών στα καταστήματα.

Κι αυτό αποδεικνύεται με μετρήσεις και έρευνες αγορές αλλά ακόμα και ιδίοις όμμασι, αφού πολλοί πελάτες εντοπίζονται με το φυλλάδιο ανά χείρας την ώρα που πραγματοποιούν τις αγορές τους. Όσο παράδοξο λοιπόν κι αν μοιάζει στην εποχή της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι προσφορές στο χαρτί αποτελούν ακόμα ένα από τα βασικότερα, αν όχι το βασικότερο, εργαλείο μάρκετινγκ και προσέλκυσης πελατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bloomberg: Η «μάχη» για το χαλλούμι στο Λονδίνο συνεχίζεται

Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα με τα φυλλάδια προσφορών. Κατ’ ακρίβεια αποτελούν σημαντικό πονοκέφαλο για τις εταιρείες του λιανικού σε πολλά επίπεδα. Από την προετοιμασία τους, τη συχνότητα με την οποία αλλάζουν, το κόστος εκτύπωσης και διανομής αλλά και την κακοδιαχείριση την οποία πολλές φορές τυγχάνουν από τα άτομα ή τις εταιρείες που αναλαμβάνουν την κατ’ οίκον διανομή τους. Δεν ήταν λίγες οι φορές που στελέχη υπεραγορών εντόπισαν ολόκληρα πακέτα με διαφημιστικά φυλλάδια πεταμένα σε απόμερα σημεία. Παρά τα πολλά ζητήματα όμως που συνεπάγεται, η δημιουργία, παραγωγή και διανομή φυλλαδίων, όπως προαναφέραμε, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους επικοινωνίας μίας υπεραγοράς με τους πελάτες της, γι’ αυτό και δύσκολα θα αποφάσιζε κάποια υπεραγορά να τα σταματήσει.   

Οι υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ ανακοίνωσαν τις προάλλες πως εγκατέλειψαν οριστικά την πρακτική της κατ’ οίκον διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων με στόχο «τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους και επιδιώκοντας να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πελατών τους». Σύμφωνα με την εταιρεία, κορυφαίος στρατηγικός της στόχος είναι η μετάβασή της στην ψηφιακή εποχή και η πλήρης ψηφιοποίηση των λειτουργιών και εργασιών της και σε αυτό το πλαίσιο προτρέπει τους καταναλωτές να αξιοποιούν τα ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει.  

«Η συσσώρευση ενημερωτικών εντύπων έχει εξελιχθεί σε σημαντικό ρυπογόνο παράγοντα στις πόλεις. Παράλληλα αναγνωρίζουμε ότι η διαλογή των εντύπων που καταφθάνουν καθημερινά κατά δεκάδες στα γραμματοκιβώτια των καταναλωτών τείνει να γίνει ενοχλητική και χρονοβόρα διαδικασία. Κρίναμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα, εγκαταλείποντας την πρακτική της διανομής ενημερωτικών εντύπων», σχολιάζει χαρακτηριστικά η εταιρεία η οποία θα εξακολουθεί να προσφέρει φυλλάδια μέσω των καταστημάτων της.  

Τις συνέπειες, θετικές και αρνητικές, της κίνησης που έχουν κάνει οι ΑΛΦΑΜΕΓΑ θα αναμένουν να δουν και οι υπόλοιποι παίκτες της αγοράς, ώστε κι αυτοί να δράσουν αναλόγως σε σχέση με μία δράση μάρκετινγκ η οποία από τη μία είναι προβληματική και από την άλλη ιδιαίτερα αποδοτική στην προσέλκυση πελατών.