Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι δέχονται αιτήματα από διαχειριστές αιθουσών κινηματογράφου που προβάλλουν ευρωπαϊκό και κυπριακό κινηματογράφο, προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά μέχρι την επαναλειτουργία τους. Η ανοιχτή πρόσκληση γίνεται στο πλαίσιο των εξαγγελθεισών από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του Πολιτισμού ένεκα της κρίσης που προέκυψε με την πανδημία, και με στόχο την ενίσχυση της προβολής του κυπριακού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου στην Κύπρο.
Για να καταστεί επιλέξιμο το αίτημα ο αιτητής θα πρέπει  να αποδείξει ότι:  Είναι ο νόμιμος διαχειριστής της αίθουσας. Η αίθουσα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δεν λαμβάνει άλλη ενίσχυση από τα προγράμματα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Οι τίτλοι των κυπριακών και ευρωπαϊκών ταινιών στο σύνολό τους κατά το 2019 συνιστούσαν το 60% των προβολών (να υποβληθεί κατάλογος).
Έγγραφα που πρέπει να υποβληθούν:
Πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι ο αιτητής είναι ο νόμιμος διαχειριστής της αίθουσας.
Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν  λαμβάνει άλλη ενίσχυση από τα προγράμματα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη λειτουργία και τις δράσεις της συγκεκριμένης αίθουσας.
Ημερολόγιο προβολών κατά το 2019 που να αποδεικνύει τη λειτουργία της καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Κατάλογο με τις ευρωπαϊκές και κυπριακές ταινίες που προβλήθηκαν κατά το 2019.
Κατάσταση εσόδων των έξι προηγούμενων μηνών πριν από το αναγκαστικό κλείσιμο της αίθουσας, υπογραμμένη από εγκεκριμένο λογιστή.
Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες θα λάβουν υπόψη τον μέσο όρο εσόδων από τα εισιτήρια της αίθουσας κατά τους έξι τελευταίους μήνες πριν από την πανδημία, και θα παραχωρήσουν το 60% του μέσου όρου ή ποσό 1.500 ευρώ τον μήνα, όποιο από τα δύο είναι το μικρότερο, για τους μήνες Μάρτιο με Ιούνιο. Σε περίπτωση που τα μέτρα παραταθούν το πρόγραμμα θα επαναξιολογηθεί. Η ενίσχυση παραχωρείται ως de minimis.
Όλα τα πιο πάνω θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]. Tα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν δύο βδομάδες μετά την κατάθεση των έργων. Για περισσότερες πληροφορίες να αποτείνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή στα τηλέφωνα 22809812, 22809811, 22809846.