Επιστημονικό Λειτουργό Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

«Κυπριακά Βραβεία Έρευνας 2020»

1 Ο θεσμός των «Κυπριακών Βραβείων Έρευνας» συνεχίζεται για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά.  Το ΙδΕΚ προχώρησε πρόσφατα στην προκήρυξη των διαγωνισμών για το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2020» και το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2020». Τα βραβεία αποτελούν τον κορυφαίο θεσμό που επιβραβεύει την έρευνα στην Κύπρο, αναγνωρίζοντας έμπρακτα το έργο των αρίστων διακεκριμένων και νέων ερευνητών/τριών της χώρας μας.

2 Ποιος ο σκοπός των Διαγωνισμών; Στόχος είναι η ανάδειξη του έργου και της προσωπικότητας επιστημόνων που παρουσιάζουν σημαντικά, διεθνώς αναγνωρισμένα αποτελέσματα και δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, ειδικά για τους νέους επιστήμονες, επιδιώκεται να υποστηριχθεί η συνέχιση της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας και γι’ αυτό στους/στις νικητές/τριες κάθε επιστημονικού τομέα θα παραχωρηθεί χορηγία ύψους €60.000. 

3 Ποιους επιστημονικούς τομείς αφορούν οι υποψηφιότητες; Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2020» θα απονεμηθεί σε κάθε μία από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Επιστήμες Ζωής, Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Για το 2020, η απονομή του Βραβείου για τον «Διακεκριμένο Ερευνητή» θα αφορά στον τομέα των Επιστημών Ζωής.

4 Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιοτήτων; Οι υποψήφιοι/ες και για τα δύο βραβεία, θα πρέπει να είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου. Όσον αφορά τους νέους/ες ερευνητές/τριες θα πρέπει να διαθέτουν κατά μέγιστο επτά έτη ερευνητικής εμπειρίας, ενώ οι διακεκριμένοι επιστήμονες εμπειρία πέρα των επτά ετών. Και στις δύο περιπτώσεις οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε μόνιμη βάση στην Κύπρο κατά τα τελευταία τρία χρόνια. 

5 Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν υποψηφιότητα; Θα πρέπει να προταθούν από άλλο φορέα ή άτομο, μέχρι 27 Μαρτίου 2020, μέσω της διαδικασίας υπόδειξης υποψηφιότητας που βρίσκεται στην ηλεκτρονική πύλη IRIS: https://iris.research.org.cy. Κάθε άτομο έχει δικαίωμα υπόδειξης όσων υποψηφίων επιθυμεί και για τις δύο κατηγορίες. Οι νικητές/τριες θα αναδειχθούν μέσα από ειδική διαδικασία αξιολόγησης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ: www.research.org.cy

[email protected]