Μετά την ιστορική επιτυχία στην 92η απονομή των Βραβείων Όσκαρ, η ταινία του Μπονγκ Τζουν- Χο «Παράσιτα» επιστρέφει στις κυπριακές αίθουσες την εβδομάδα 20 με 26 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, θα προβληθεί στους κινηματογράφους Πάνθεον Λευκωσίας, ΡΙΟ Λευκωσίας και Λεμεσού και K-Σίνεπλεξ σε όλες τις πόλεις.

Ο ντόρος που προκάλεσε η διάκριση αυτή φαίνεται ότι θορύβησε τους αιθουσάρχες, παρά το γεγονός ότι η ταινία έχει ήδη προβληθεί με επιτυχία τον περασμένο Νοέμβριο στο Πάνθεον, αλλά και τον Ιανουάριο στο Θέατρο Ριάλτο (για μια προβολή). 

Η πολυσυζητημένη ταινία του Μπονγκ συνδυάζει μαύρη κωμωδία, ψυχολογικό θρίλερ, κοινωνική σάτιρα και αλληγορικό δράμα, έχοντας πάρει επίσης τον Χρυσό Φοίνικα, αλλά και Χρυσή Σφαίρα και BAFTA για την καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία.
Στα Όσκαρ κέρδισαν επίσης το βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερης διεθνούς ταινίας, με τον Μπονγκ Τζουν-χο να λαμβάνει και το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, καταφέρνοντας να επικρατήσει των Μάρτιν Σκορτσέζε, Κουέντιν Ταραντίνο, Σαμ Μέντες και Τοντ Φίλιπς. Η ταινία κέρδισε και το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.    

Η οικογένεια των Κιμ είναι αγαπημένη, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ο γιος της οικογενείας βρίσκει δουλειά ως καθηγητής ιδιαιτέρων κι ελπίζει επιτέλους σε σταθερό εισόδημα. Κουβαλώντας τις προσδοκίες όλης του της οικογένειας, πηγαίνει για συνέντευξη στο σπίτι των Παρκ- ιδιοκτητών μια διεθνούς εταιρίας πληροφορικής, για να συναντήσει την κυρία του σπιτιού. Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ξεκινάει ένας χείμαρρος ατυχών συμβάντων.
 
Πηγή: philenews