Ο Α. Χατζηαντώνης, Τζιερυνειώτης πρόσφυγας, σχολιάζει το πολυσυζητημένο θέμα. 

Αυτό το θέμα, με τη χρησιμοποίηση, ή μάλλον με την παραχώρηση από Σαουδάραβα επενδυτή, του ιδιωτικού του τζετ, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έγινε πρώτο θέμα συζήτησης.

Εντάξει, δάνεισε το τζετ του ο άνθρωπος, στον κ. Αναστασιάδη, για να μεταβεί με την οικογένειά του μια εκδρομούλα στις Σεϋχέλλες. Ε, και; Σιγά το πρόβλημα! Μόνο ο μακαριστός Εθνάρχης Μακάριος θα επισκέπτεται τα νησιά αυτά; Ααα, μην είμαστε άδικοι!

Καθόμαστε και ψάχνουμε ημερομηνίες, για να καταδικάσουμε τον καημένο τον κ. Αναστασιάδη. Κατηγορείται ο ΠτΔ ότι δεν τον γνώρισε το 2015, που πολιτογραφήθηκε Κυπραίος, αλλά τον ήξερε ήδη από το 2014. Μα ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα μού φαίνεται. Αυτά είναι λεπτομέρειες. Δεν δικαιούται ο πρώτος πολίτης της χώρας να ξεδώσει λίγο, να αλλάξει λίγο παραστάσεις που λέμε, σε ένα εξωτικό νησάκι, μετά της συζύγου του, πρώτης κυρίας; Ε, άραγε, είναι στη νήσο Μαχέ που πήγε; Εκεί που εξόρισαν τον Εθνάρχη Μακάριο τον Γ’; Δεν γνωρίζω, αλλά τι σημασία έχει.

Ένας άνθρωπος αεικίνητος ο Πρόεδρός μας, που πραγματικά διερωτώμαι πότε βρίσκει χρόνο να αναπαυθεί λιγάκι…! Μα δεν βλέπουμε ότι ευρίσκεται διαρκώς σε κίνηση; Από πρωίας άχρι βαθείας νυκτός; Σε αποστολές, για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της μικρής μας πατρίδας; Εγώ, τον θαυμάζω…! 

Πότε τρέχει εις τας Ευρώπας. Στις Βρυξέλλες, πότε στη Ν. Υόρκη, πότε  στην Αθήνα -στον Μακρόν, στη Γαλλία, έστειλε τον κ. Χριστοδουλίδη- και δεν ξέρω και εγώ, πού αλλού… Με ηλικία εκεί γύρω στα 73, δεν είναι και στην πρώτη του νεότητα ο άνθρωπος, είναι άξιον απορίας πού βρίσκει το κουράγιο, τη δύναμη. Την αντοχή! Μα έχει και τον καινούργιο «πονοκέφαλο» με το θέμα του ιού, που μας προέκυψε εκ Κίνας. Συνάντηση με τον Ακιντζί, για το θέμα του κορωνοϊού, εγκαίνια μουσείων τέχνης, σε διάφορα μνημόσυνα, στην εκκλησία τις Κυριακές, στα εγκαίνια του τερματικού υγρών καυσίμων της Petrolina και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε.

Εδόθη υπηκοότητα στον Σαουδάραβα πολυεκατομμυριούχο, μας πληροφορεί ο Τύπος. Και άδεια οπλοφορίας. Ναι, αλλά, σκεφτήκατε πόσα εκατομμύρια θα αφήσει στο ημικατεχόμενο νησί μας ο Άραβας; Και ευγενέστατος κύριος! «Ευχαριστώ όλους για τη φιλοξενία, τον Πρόεδρο, τον Αρχιεπίσκοπο. Όλοι υπέροχοι άνθρωποι, πέρασα πολύ ωραία μαζί τους», δήλωσε ο μεγιστάνας των πετροδολαρίων. Αυτά, από τον Ιούνιο του 2014,που προετοίμαζαν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες οι κρατικοί μας λειτουργοί, για τις επενδύσεις του στην Κύπρο.

Ε, όσο για τον κ. Κούσιο, τον συγχαίρω για τις πρόσφατες δηλώσεις του: «Απευθύνω έκκληση στην Αντιπολίτευση, να επικεντρωθούμε όλοι στις μεταρρυθμίσεις, στη διαφάνεια, στη χρηστή διοίκηση, τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και να αφήσουμε τα υπόλοιπα. Ουδέν μεμπτόν έπραξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μα, ασφαλώς κύριε εκπρόσωπε. Αφού σε θέματα διαφθοράς, είμεθα η… πιο έντιμη χώρα στην Ε.Ε.

Εκτός από άδεια οπλοφορίας, εδόθη στον Σαουδάραβα και παραχώρηση τερματικού για πολυτελή, ιδιωτικά τζετ, στα αεροδρόμια Λάρνακος και Πάφου, επιμένει ο κ. Άντρος Κυπριανού. Κάτι που διαψεύδει πάλι ο κ. Κ. Κούσιος.

Μα κύριε Άντρο μου. Τι λέτε τώρα; Με τόσους τρελούς που έχουμε δαμέσα -μην ξεχνάμε ότι είχαμε ακόμη και κατά συρροήν δολοφόνο στο νησί μας, για να μην αναφέρω και την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα- να μην κρατά ένα περίστροφο ο άνθρωπος, να προστατεύσει τη σωματική του ακεραιότητα; Όσο για το τερματικό, ε, πού θα παρκάρει το τζετ του και ειδικά αν χρειάζεται να γίνει κάποια επιδιόρθωση βλάβης, όταν επισκέπτεται το νησί μας ο κ. Abdulrahman, για να αφήσει τα ωραία του λεφτουδάκια;

Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε όλοι σε αυτό τον τόπο. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Κλείνω, με μια συμβουλή προς τον συμπαθέστατο Πρόεδρο της Κ.Δ. Κύριε Αναστασιάδη. Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται τίμια!