Τα 214 έφθασαν τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο μετά τα 35 νέα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας. Έξι συνολικά οι θάνατοι στη χώρα μας μετά την ανακοίνωση του θανάτου 68χρονου που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσία.

Παράλληλα άλλοι τρεις ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και νοσηλεύτηκαν στον Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έλαβαν εξιτήριο ανεβάζοντας τον αριθμό των αποθεραπευθέντων στους 18. 

Την ίδια ώρα τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο δρ. Κωστρίκης νωρίτερα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους για συμμόρφωση με τις οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες διότι όπως φαίνεται κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ενδεικτικό είναι ότι 31 από τα 35 περιστατικά που ανακοινώθηκαν σήμερα αφορούν ιχνηλάτηση επαφών από τη μετάδοση στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον ατόμων, γεγονός που δείχνει, όπως σημειώνει ο Υπουργός Υγείας, πως «κάθε άλλο παρά αυτοπεριορίστηκαν».

Σε μια άλλη εξέλιξη η Βουλή των Αντιπροσώπων σε έκτακτη συνεδρίασή της, ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αναστολή των δόσεων για εννέα μήνες. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 31 βουλευτές και εναντίον 24 βουλευτές. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη. Σε αναβολή οδηγήθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις για τις 2 Απριλίου. 

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

  1. Άλλα 35 νέα περιστατικά κορωνοϊού και νέος θάνατος
  2. LIVE/Κορωνοϊός: Στα 214 τα επιβεβαιωμένα περιστατικά
  3. Υπ. Υγείας: Κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα
  4. Με 31 ψήφους υπέρ αναστέλλονται οι δόσεις
  5. Πληροφορίες για αίτηση επιδόματος αυτοτελώς εργαζομένων

Πηγή: philenews