Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση του ιστορικότερου Μαραθωνίου της Κύπρου και συγκεκριμένα του 22ου Logicom Cyprus Marathon (Μαραθώνιος Πάφου) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαρτίου στην Πάφο. Ο 22ος Μαραθώνιος καταγράφει νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεπερνώντας τις 4,000 συμμετοχές! Η περσινή διοργάνωση προσέλκυσε τη συμμετοχή 3,500 δρομέων ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι όπως και πέρσι έτσι και φέτος κοντά στο 50% των συμμετοχών είναι ξένοι δρομείς που προέρχονται από 65 διαφορετικές χώρες. Φέτος θα συμμετέχουν πέραν των 2,000 ξένων δρομέων με τον εντυπωσιακό αριθμό των 1,000 δρομέων να προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο! Ο Logicom Cyprus Marathon έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενεί η Πάφος ενώ συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού της επαρχίας της Πάφου.
 

Η διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon είναι πιστοποιημένη από Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων & Δρόμων Αντοχής (AIMS – Association of International Marathons and Distance Races) η οποία  έχει 460 μέλη – Μαραθωνίους από όλο τον κόσμο. Οι χρόνοι των δρομέων στο Μαραθώνιο της Πάφου αναγνωρίζονται παγκόσμια και δίνουν τη δυνατότητα στους δρομείς να κάνουν εγγραφή σε όλους τους μεγάλους φημισμένους Μαραθωνίους εφόσον φυσικά πληρούν τα όρια του χρόνου. Παράλληλα ο Μαραθώνιος προβάλλεται στο καλεντάρι των αγώνων της τοπικής ομοσπονδίας ΚΟΕΑΣ.
 
Η αθλητική διοργάνωση ενσωματώνει τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις: Μαραθώνιο (42,195 μέτρα), Ημιμαραθώνιο (21,098 μέτρα), Αγώνα Δρόμου 10 χλμ και οικογενειακό δρόμο 5 χλμ. Όλοι οι δρομείς θα λάβουν αναμνηστική τεχνική φανελίτσα, ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο, αναμνηστικό δώρο καθώς επίσης και πλήθος υπηρεσιών στη διαδρομή και στο χώρο τερματισμού των αγώνων.
 
Η διαδρομή για τους Μαραθωνοδρόμους θα ξεκινήσει από την Πέτρα του Ρωμιού, όπου σύμφωνα με τον Όμηρο γεννήθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη και θα τερματίσει στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Οι άλλοι τρεις αγώνες (Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ και οικογενειακός δρόμος 5 χλμ) θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου όπου θα δημιουργηθεί μια εκπληκτική ατμόσφαιρα!

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής Μαραθώνιος Logicom Cyprus Marathon είναι αφιερωμένος στον κορυφαίο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη νικητή του 50ου Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946. Όλοι οι δρομείς θα τιμηθούν με αναμνηστικό μετάλλιο που φέρει την προσωπογραφία του Στέλιου Κυριακίδη ενώ  οι νικητές της γενικής κατάταξης του Μαραθωνίου θα στεφανωθούν με επιχρυσωμένα στεφάνια ελιάς τα οποία έφθασαν από το Μαραθώνα προς τιμή του Στέλιου Κυριακίδη.

 Παράλληλες δραστηριότητες/εκδηλώσεις:

  • Το πολύ ενδιαφέρον 2nd Cyprus Marathon Symposium θα διοργανωθεί με τη συνεργασία της Ακαδημίας Αθλητισμού του ΚΟΑ μέσα στα πλαίσια του Μαραθωνίου της Πάφου την Παρασκευή 13 Μαρτίου, η ώρα 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα Adonis Conference Room του ξενοδοχείου Aliathon Resort. Στο συμπόσιο θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές με πολύχρονη εμπειρία σε θέματα αθλητισμού και ειδικά για το τρέξιμο.
  • Logicom Cyprus Marathon Expo’: Στα πλαίσια της επέκτασης του Logicom Cyprus Marathon, για το 2020 το Logicom Cyprus Marathon Expo μεταφέρεται στο Aliathon Conference Hall στην αίθουσα Aphrodite Ballroom, όπου οι δρομείς θα είναι σε θέση να παραλάβουν την τσαντούλα με τον αριθμό συμμετοχής τους, την τεχνική φανέλα του αγώνα και πολλά άλλα. Παράλληλα, στο Expo θα φιλοξενηθούν εταιρίες και οργανισμοί συνθέτοντας μια ολοκληρωμένη έκθεση με αθλητικά – και όχι μόνο – προϊόντα και υπηρεσίες. Το Expo θα διαρκέσει δύο μέρες και συγκεκριμένα θα λειτουργήσει την Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Μαρτίου, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.
  • 2ο Cyprus Wine Run – Πρόκειται για τον δεύτερο αγώνα δρόμου για το κρασί που θα διοργανωθεί στην Κύπρο! Η πρωτότυπη αυτή αθλητική εκδήλωση δεν είναι ανταγωνιστικού χαρακτήρα και θα διοργανωθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο οινοποιείο Βασιλικόν του χωριού Κάθηκας στην Πάφο την Τρίτη 17 Μαρτίου. Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με επίκεντρο το κρασί και το αγαπημένο τους χόμπι το τρέξιμο!    

 
Αγώνες, συμμετοχές και χρόνοι εκκινήσεων:

  1. Μαραθώνιος στις 7:30 π.μ. – «Πέτρα του Ρωμιού» – συμμετέχουν 550 δρομείς.
  2. Ημιμαραθώνιος στις 8:30 π.μ. – Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου – συμμετέχουν 1,000 δρομείς.
  3. Αγώνας Δρόμου 10 χλμ στις 8:45 π.μ. – Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου – συμμετέχουν 700 δρομείς.
  4. Οικογενειακός αγώνας 5 χλμ στις 9:00 π.μ. – Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου – συμμετέχουν 1,800 δρομείς/περιπατητές.

Τερματισμός: Όλοι οι αγώνες θα τερματίσουν στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο πρώτος δρομέας των 5 χλμ αναμένεται να τερματίσει περίπου στις 9:15 π.μ., ο πρώτος δρομέας των 10 χλμ περίπου στις 9:20 π.μ., ο πρώτος δρομέας του Ημιμαραθωνίου περίπου 9.40 π.μ. ενώ ο πρώτος μαραθωνοδρόμος αναμένεται περίπου στις 10:00 π.μ. Το όριο χρόνου για τερματισμό και του τελευταίου Μαραθωνοδρόμου είναι οι 6 ώρες (στις 1:30 μ.μ. αναμένεται η ολοκλήρωση των αγώνων) ενώ για την απόσταση του Ημιμαραθωνίου το χρονικό όριο είναι οι 3 ώρες.
 
Αξιοσημείωτες ομαδικές συμμετοχές από Κύπρο:

  • Logicom running Team – Ο Μέγα χορηγός της αθλητικής διοργάνωσης η εταιρεία Logicom συμμετέχει με την πολυπληθέστερη ομάδα δρομέων που ξεπερνά αριθμητικά τους 650 δρομείς/περιπατητές!
  • St. Michaels Hospice Charity Team – Ομάδα που συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ξεπερνώντας φέτος τους 250 δρομείς/περιπατητές. Στην περσινή συμμετοχή της η ομάδα πέτυχε να συγκεντρώσει το ποσό των €22,000.00 για υποστήριξη του St. Michael’s Hospice Charity!  
  • Ξενοδοχεία της Πάφου – Και φέτος ο αγώνας 5χλμ θα φιλοξενήσει ομάδες από ξενοδοχεία της Πάφου. Το Almyra hotel συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, ενώ επίσης αξιοσημείωτες θα είναι οι συμμετοχές από τα ξενοδοχεία Aliathon, Anemi και Louis Hotels.
  • Σωματεία δρομέων Κύπρου –  Συμμετέχουν αρκετά Σωματεία Δρομέων της Κύπρου όπως Dro.Me.A. Racing, ΑΠΟΕΛ Δρομείς, ‘Στέλιος Κυριακίδης’, “ΕΥ-ΖΗΝ”, ‘Περικλής Δημητρίου’, Paphos Running Club, West Coast Runners, ΟΜΟΝΟΙΑ Δρομείς, Ανόρθωση Δρομείς, κλπ.
  • Τοπικά οργανωμένα σύνολα: Συμμετέχουν με ομάδες αρκετά Γυμναστήρια και εταιρίες που εδρεύουν στη πόλη της Πάφου

Αξιοσημείωτες ατομικές συμμετοχές και παρουσίες:

  • Adam John Holland – Άγγλος δρομέας νικητής του Μαραθώνιου το 2018 και το 2019. Το 2019 τερμάτισε με χρόνο 2:35:03. Πρόκειται για μοναδική περίπτωση δρομέα εφόσον έχει κερδίσει τους περισσότερους Μαραθωνίους από οποιοδήποτε Άγγλο Μαραθωνοδρόμο! Συνολικά έχει κερδίσει πέραν των 200 Μαραθωνίων, ενώ κατάφερε να αποσπάσει το ρεκόρ Guinness με τίτλο ‘fastest time to complete 10 Marathons in 10 days (male)’.
  • Suzanne Cormack: Αγγλίδα δρομέας η οποία θα τρέξει τον 100ο της Μαραθώνιο στην Πάφο στις 15 Μαρτίου 2020.
  • Raphael Igrisianu: Μαραθωνοδρόμος από την Ρουμανία ο οποίος κέρδισε το Μαραθώνιο τις χρονιές 2013 και 2014, θα μας τιμήσει με την παρουσία του και στον 22ο Logicom Cyprus Marathon.

Φιλανθρωπικό ίδρυμα: Ο φετινός Logicom Cyprus Marathon στηρίζει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα με διάφορες δράσεις τόσο κατά τη διάρκεια όσο και πριν τον Μαραθώνιο. Η ομάδα της Logicom Running Team συμμετέχει στους αγώνες της Πάφου ενισχύοντας οικονομικά το ίδρυμα. Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αρχικά συστάθηκε με κύριο στόχο την οργάνωση και διαχείριση ενός Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών. Σήμερα, θέτοντας ένα δυναμικό όραμα «για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία», συνδυάζει τον εθελοντισμό και την εξειδικευμένη επιστημονική υποστήριξη, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά και άμεσα, τις ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες.
 
Θεσμός των Pacers: Πρόκειται για δρομείς οι οποίοι θα τρέξουν τις αποστάσεις του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου και θα βοηθήσουν όσους ερασιτέχνες δρομείς επιθυμούν να πετύχουν τον προσωπικό τους στόχο! Συγκεκριμένα τρεις δρομείς μέλη του  Σωματείου Dro.Me.A.Racing θα τρέξουν την απόσταση του Μαραθωνίου με ρυθμό 3:30, 4:00 και 4:30 ώρες. Επίσης ακόμη τρεις δρομείς του ίδιου Σωματείου θα τρέξουν την απόσταση του Ημιμαραθωνίου με ρυθμό 1:30, 1:45 και 2:00 ώρες.     
 
Πρόγραμμα μουσικής ενεργειακής υποστήριξης: Οι δρομείς καλούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, φτάνοντας πολλές φορές στα όρια των φυσικών τους δυνάμεων. Όμως πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Logicom Cyprus Marathon είναι μία γιορτή που συμμετέχουν όλοι με το δικό τους τρόπο, ενθαρρύνοντας τους δρομείς, τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας μουσική. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουν ετοιμαστεί ένα πρόγραμμα με παράπλευρες εκδηλώσεις υποστήριξης των δρομέων.

  1. Η φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα παιανίζει στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου μεταξύ των ωρών 10:30 μέχρι τις 11:30 το πρωινό.    
  2. Μουσική από DJ στη διαδρομή μπροστά από το ξενοδοχείο Almyra. Μέλη του προσωπικού θα επευφημούν τους δρομείς ενώ παράλληλα θα δώσουν συμβολικά σε όλους τους Μαραθωνοδρόμους από ένα κλωνάρι ελιάς.
  3. Μουσική από DJ και ομάδα μαζορέτες (cheerleaders) θα διασκεδάζουν τους δρομείς στη διαδρομή μπροστά από το ξενοδοχείο Louis Ledra Beach.
  4. Μουσική από DJ στην Πέτρα του Ρωμιού – χώρος εκκίνησης του Μαραθωνίου.
  5. Πρόγραμμα μουσικής και ενεργειακής υποστήριξης των Μαραθωνοδρόμων από την κοινότητα Κουκλιών στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής του Μαραθωνίου.                                      
  6. Μουσική από DJ μπροστά στο ALANA Sports Centre – 6ο και 9ο χιλιόμετρο της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου και 35ο χιλιόμετρο της διαδρομής του Μαραθωνίου.

Logicom Cyprus Marathon app: Ο Μαραθώνιος Πάφου για τρίτη συνεχή χρονιά θα προσφέρει τη νέα εφαρμογή για κινητά που έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει δρομείς και φιλάθλους, παρέχοντας τους μια πλατφόρμα για άμεσα αποτελέσματα, ανακοινώσεις και φωτογραφίες! Όχι μόνο αυτό, η τεχνολογία GPS θα παρέχει επίσης στους χρήστες ένα πρόγραμμα αθλητικής δραστηριότητας και προσαρμοσμένα σχέδια προπόνησης και προετοιμασίας για τον μεγάλο αγώνα! Πρόκειται για τον πρώτο Μαραθώνιο στην Κύπρο που έθεσε σε εφαρμογή την καινοτόμο αυτή εφαρμογή.  
 
Πράσινος Μαραθώνιος: Η Green Dot Κύπρου για συνεχόμενη χρονιά συνεργάζεται και υποστηρίζει τον 22ο Logicom Cyprus Marathon της Πάφου. Η Green Dot Κύπρου αποτελεί το πρώτο Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών στην Κύπρο. Πέραν των 200 χάρτινων κιβωτίων, 20000 πλαστικών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού, 8,000 πλαστικών ποτηριών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το φετινό Μαραθώνιο δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Παράλληλα, για πρώτη χρονιά θα χρησιμοποιηθούν στον σταθμό νερού της απόστασης 5χλμ και όλα τα πλαστικά ποτήρια για τους ηλεκτρολήτες θα αντικατασταθούν με χάρτινα βιοδιασπώμενα ποτήρια.
                                  
Αστυνομία Πάφου: Η Τροχαία Πάφου θα θέσει σε εφαρμογή ένα πλάνο ρύθμισης της τροχαίας κίνησης ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα. Θα υπάρξουν προσωρινές απαγορεύσεις για την τροχαία κίνηση κατά μήκος της διαδρομής στη διάρκεια διεξαγωγής του Μαραθωνίου και ιδιαίτερα επί ολόκληρης της λεωφόρου Ποσειδώνος και μέρος της λεωφόρου Ερατούς μεταξύ των ωρών 8:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 και ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας των δρομέων.
 
Χορηγοί: Εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς όλους τους χορηγούς για τη στήριξή τους στη δύσκολη προσπάθειά μας. Μέγας χορηγός του Μαραθωνίου της Πάφου είναι η εταιρεία Logicom ενώ το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου είναι ένθερμοι υποστηρικτές του Logicom Cyprus Marathon. Παράλληλα τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι εταιρείες DHL Express Κύπρου, η Scaffolding Solutions, ο Δήμος Πάφου, το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η εταιρεία φρούτων και φθαρτών ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ν. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ, η Biofreeze, η Volvo και η ΟΣΥΠΑ ΛΤΔ. Επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας ACTIVE 107,4 και goal.com.cy.

Γράψε την δική σου ιστορία στον 22ο Logicom Cyprus Marathon

Αυξημένος αριθμός δρομέων αναμένεται ότι θα βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης του 22ου Logicom Cyprus Marathon, στην Πάφο. Ο ιστορικότερος Μαραθώνιος της Κύπρου ο οποίος διοργανώνεται από το 1999 θα διεξαχθεί φέτος την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 στην Πάφο, με επίκεντρο της αθλητικής εκδήλωσης την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της πόλης. Πάνω από 4,000 συμμετέχοντες από 65 χώρες, αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή του κάστρου, δημιουργώντας μια ηλεκτρική ατμόσφαιρα.

Διοργανωτής του Logicom Cyprus Marathon είναι ο αθλητικός οργανισμός ‘Running in Cyprus’. Στη φετινή διοργάνωση εκτός από τη σημαντική αύξηση σε αριθμούς συμμετοχής δρομέων που κατοικούν στην Κύπρο, αξιοσημείωτη είναι και η αριθμητική συμμετοχή Άγγλων δρομέων, οι οποίοι κατέχουν την πρωτιά σε δρομείς που συμμετέχουν από το εξωτερικό ξεπερνώντας φέτος τους 1000 δρομείς! Επίσης σημειώνουν μεγάλους αριθμούς συμμετοχής δρομείς από το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Γερμανία. Η κορυφαία αθλητική εκδήλωση της Πάφου έχει πλέον καταστεί θεσμός και πόλος έλξης τόσο για Κύπριους όσο και για ξένους δρομείς.

Ο Logicom Cyprus Marathon είναι μετρημένος, πιστοποιημένος και αναγνωρισμένος από τους AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) και World Athletics  ενώ προβάλλεται στο αθλητικό καλεντάρι της τοπικής Ομοσπονδίας ΚΟΕΑΣ.

Παράλληλα, η αθλητική εκδήλωση πέραν του Μαραθωνίου δρόμου συμπεριλαμβάνει ακόμη τρεις αγώνες: τον Ημιμαραθώνιο, τον αγώνα δρόμου 10 χλμ και τον οικογενειακό και  φιλανθρωπικό αγώνα 5 χλμ. Λόγω της μεγάλης ζήτησης οι διαθέσιμες θέσεις στους διάφορους αγώνες εξαντλούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σαν αποτέλεσμα πολύ περιορισμένος αριθμός θέσεων παραμένει διαθέσιμος.

Παράλληλα, η εταιρεία Logicom και η αθλητική εκδήλωση Logicom Cyprus Marathon μέσω της διοργάνωσης στηρίζουν το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για την ανάπτυξη του Αρχείου Δοτών Μυελού των οστών και «για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία».

Ο Logicom Cyprus Marathon τυγχάνει για έκτης συνεχόμενης χρονιάς της υποστήριξης από την εταιρεία Logicom καθώς επίσης και των στρατηγικών συνεργατών DHL Express Cyprus και Υφυπουργείου Τουρισμού. Παράλληλα, την εκδήλωση υποστηρίζουν διαχρονικά ο Δήμος Πάφου και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Πάφου. Επίσης, η διοργάνωση τυγχάνει της στήριξης της Scaffolding Solutions, Biofreeze, Volvo, High5 και των επίσημων χορηγών επικοινωνίας Active 107,4 και Goal.com.cy.

Μάθετε περισσότερα και εγγραφείτε στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης: www.LogicomCyprusMarathon.com