Πτωτικά πρόσημα κυριάρχησαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που μετά τη δυναμική εκκίνηση, έκανε στροφή 180 μοιρών για να επιστρέψει σε αρνητικό έδαφος, ακυρώνοντας την προσπάθειά του να ανακάμψει από τις ραγδαίες απώλειες των τελευταίων ημερών.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς παρακολουθούν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων εμφανίστηκε σήμερα απαισιόδοξος για την εξέλιξη του ιού, λέγοντας πως “βρισκόμαστε στα πρόθυρα πανδημίας”.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,46% ή 123 μονάδες στις 26.957 μονάδες. Ο δείκτης έχασε τη Δευτέρα και την Τρίτη πάνω από 1.900 μονάδες, γνωρίζοντας το χειρότερο διήμερο στην ιστορία του.

Ο  S&P 500 υποχωρεί κατά 0,138% ή κατά 11,82 μονάδες στις 3.116 μονάδες. Ο Nasdaq-100 σημείωσε άνοδο 0,17% ή 15,16 μονάδων στις 8.980 μονάδες.

Οι ανησυχίες για την ραγδαία εξάπλωση του COVID-19 εκτός της Κίνας συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις αγορές. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων διεθνώς συνεχίζει να αυξάνεται, ιδίως σε Ιταλία, Ιράν, Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Χθες, υψηλόβαθμο στέλεχος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να προετοιμαστούν για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού και στις ΗΠΑ. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Richard Clarida δήλωσε ότι “είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων λόγω των αρνητικών επιπτώσεων του κοροναϊού στην αμερικανική οικονομία”.

Επιχειρήσεις

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της Walt Disney υποχώρησαν 3,77%  μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο διευθύνων σύμβουλος, Bog Iger θα αποχωρήσει από την θέση του με άμεση ισχύ. Τα ηνία του κολοσσού της ψυχαγωγίας αναλαμβάνει ο Bob Chapek, επικεφαλής της Disney Parks, Experiences and Products από το 2018.

Από την πλευρά της η αλυσίδα ειδών οικιακής βελτίωσης Lowe’s Cos. ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το δ’  τρίμηνο, ωστόσο οι προβλέψεις της δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες. Η μετοχή της υποχώρησε 4,4%.

Ανάλογα των προβλέψεων ήταν τα κέρδη της αλυσίδας καταστημάτων φαγητού Wendy’s Co. με το guidance να χάνει ωστόσο ελαφρώς τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Πηγή: Capital.gr