Ρεκόρ στη χρήση του διαδικτύου για πραγματοποίηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και βιντεοκλήσεων, καταγράφουν οι Κύπριοι (72%) συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες (52%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2019. Την ίδια ώρα οι Κύπριοι, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, κατατάσσονται στη 2η θέση ανάμεσα στους 28 της ΕΕ όσον αφορά στη συμμετοχή τους σε κοινωνικά δίκτυα, στην αναζήτηση πληροφοριών για θέματα υγείας και στην ανάρτηση άρθρων γνώμης για κοινωνικά και πολιτικά θέματα.
 
Το διαδίκτυο γνωρίζει τα τελευταία χρόνια ραγδαία ανάπτυξη, αφού σύμφωνα με την Eurostat  το 2007 η χρήστη του ίντερνετ ήταν 57%, ενώ το 2013 εκτοξεύθηκε στο 75%.
 

Το 2019, το 87% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ανέφεραν ότι είχαν χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο κατά τους τρεις προηγούμενους μήνες. Το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε από 98% στην Σουηδία έως 68% στην Βουλγαρία, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος χρήσης του διαδικτύου ήταν 87%.

Όσον αφορά στη χρήση του διαδικτύου συνολικά αυτό χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την αποστολή και λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (75%), για άντληση πληροφοριών σχετικά με αγαθά και υπηρεσίες (68%), για εφαρμογές αποστολής και λήψης μηνύματα (67%) και για αναζήτηση/ανάγνωση ειδήσεων (63%). Μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποίησε επίσης το διαδίκτυο για να αξιοποιήσει τις τραπεζικές δυνατότητες που παρέχονται (58%), για να συμμετάσχει σε κοινωνικά δίκτυα (57%), για να αναζητήσει πληροφορίες που σχετίζονται με θέματα υγείας (55%), για να ακούσει μουσική (53%) και για να πραγματοποιήσει δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις (52%).