Νέα μονόωρη αποχή από τα μαθήματα τους κατά την πρώτη διδακτική περίοδο, πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη ρύπανση του αέρα στην περιοχή, εξαιτίας της λειτουργίας των παρακείμενων εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου.
 
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το εργοστάσιο Νέμεσις στη βιομηχανική περιοχή Γερίου και σε αυτήν παρέστησαν μαθητές, γονείς και αντιπροσωπεία δασκάλων.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα υπέρ του δικαιώματος τους σε καθαρό αέρα. «Το θράσος είναι μεγάλο, δεν μας υπολογίζουν. Ούτε εμάς ούτε τα παιδιά μας. Τα πλούτη είναι πάνω από την υγεία μας», δήλωσε παρευρισκόμενος στην εκδήλωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ’ Δημοτικό Ιδαλίου: Επτά στους δέκα μαθητές ζητούν αλλαγή σχολείου
 
Η πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης είχε αποφασιστεί από τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου.
 

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 250 μαθητές, με ενυπόγραφη δήλωση των γονέων τους, ζητούν να τους επιτραπεί μετεγγραφή σε σχολείο της επιλογής τους εάν το πρόβλημα με την ποιότητα του αέρα συνεχίσει να υφίσταται και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Δάλι πνίγεται και οι αρμόδιοι κωφεύουν

Το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου βρίσκεται στον κλοιό των βιομηχανικών περιοχών Λατσιών, Γερίου, Τσερίου, Ιδαλίου και Πέρα Χωρίου Νήσου, ενώ κάποια από τα ρυπογόνα εργοστάσια βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο, γεγονός που επηρεάζει δυσμενώς την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν τα παιδιά, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής.

Χθες με ανάρτησή της στο Facebook μία αγανακτισμένη εκπαιδευτικός του σχολείου έγραψε: