Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας, Θάνος Ντόκος, θα είναι ο εισηγητής στην εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα και Κύπρος σε ένα σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον», που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
 
Την εκδήλωση διοργανώνει το Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και την Agora Dialogue, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων σε ένα διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον αυξανόμενης πολυπλοκότητας, όπου Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να βρουν πειστικές απαντήσεις στα διλήμματα ασφαλείας και να αναπτύξουν μια αποτελεσματική στρατηγική.
 
Ο Θάνος Ντόκος εργάστηκε στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Ελλάδας και έχει διατελέσει διευθυντής Ερευνών και γενικός διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) από το 1999 μέχρι το 2019 όταν με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.
 
Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Cambridge και έχει διατελέσει ερευνητής στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες (Πανεπιστήμιο Harvard). Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αθηνών, στη Σχολή Εθνικής Αμύνης, στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας και στη Διπλωματική Ακαδημία. Έχει ασχοληθεί διεξοδικά με θέματα εθνικής ασφαλείας και ιδιαίτερα με τον θεσμό του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
 
Μετά τη διάλεξη του Θάνου Ντόκου θα ακολουθήσουν σχόλια από τον πρόεδρο του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, καθηγητή Ανδρέα Θεοφάνους. Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Μιχάλης Κοντός, επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 από τις 17:30 – 19:00, στο Αμφιθέατρο UNESCO, Κτήριο Europa. Για πληροφορίες, τηλ. 22841600, email: [email protected].