Απομένουν ακόμα μερικά έγγραφα να αποκαλύψουμε, δήλωσε σε παρέμβαση του στον ΑCTIVE ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, εξηγώντας ότι θα ήταν καλό για όλους μας να διαβάσουμε τα πρακτικά στην ολότητα τους. «Δεν γράφουμε ιστορία, βοηθούμε τον ιστορικό» σημείωσε ο κ. Ιγνατίου, εξηγώντας ότι το αφήγημα των Τούρκων για κατάθεση προτάσεων και για πρόοδο δεν ισχύει.

«Δεν παίρνω θέση και δεν εξυπηρετώ κανένα εκ των πρωταγωνιστών του Κρανς Μοντάνα με την αποκάλυψη των εγγράφων. Ότι βγαίνει από τα έγγραφα, αυτό είναι. Ο Φιλελεύθερος δημοσίευσε όλο το κείμενο στα ελληνικά και το αυτούσιο έγγραφο στα αγγλικά, παίξαμε ένα καθαρό δημοσιογραφικό παιγνίδι», ανέφερε.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου προχωρώντας ένα βήμα και απευθυνόμενος σε όσους τον επικρίνουν, τους κάλεσε να μελετήσουν τα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών, γιατί έχουν πολλά και σοβαρά μαθήματα. «Καταδεικνύουν τραγικά λάθη του ΓΓ του ΟΗΕ ο οποίος λέει “μάλλον δεν κατάλαβα”.  Με αυτόν το ΓΓ η Κύπρος δεν έχει τύχη, έχει στενές σχέσεις με την Τουρκία. Στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό έπρεπε να τα παρατήσει όλα και να μείνει εκεί, αντί να πηγαινοέρχεται. Ο Άϊντε ήταν με το μέρος της Άγκυρας και ο Νίκος Κοτζιάς είχε ομηρικούς καυγάδες μαζί του», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Κάλεσε όλους να δούμε τη θλιβερή πραγματικότητα του Κυπριακού ως έχει. Ο Μιχάλης Ιγνατίου προκάλεσε τον τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνάντησης του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ξεκάθαρα, σημείωσε, βρήκε τρόπο να είναι υπεύθυνη η Τουρκία για το ναυάγιο στο Κρανς Μοντάνα και να τσακώνονται στη Λευκωσία για το ποιος ευθύνεται για το ναυάγιο. Υπάρχει τέτοιος φανατισμός, τόνισε, που φθάσαμε στο σημείο να ακούμε από κομματικά χείλη το αφήγημα της Τουρκίας. Δεν είναι δυνατόν να έχει πείσει τον Άντρο Κυπριανού, ότι ευθυνόταν ο Αναστασιάδης, κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Active Radio