Δέστε τη φωτογραφία και «κόψτε» φάτσα. Να χαρείτε ό,τι αγαπάτε απαντήστε μου: Αυτός έπρεπε να βάζει μάσκα όταν μας πλησιάζει ή εμείς όταν τον πλησιάζουμε; Υπό την έννοια ότι μόλις προ μερικών εβδομάδων ταξίδεψε στην Κίνα όπου καλπάζει ο κορωνοϊός. Τι να πω; Απουσιάζει τόσες πολλές μέρες από την Κύπρο που δεν ξέρω αν συμπληρώνει τις απαιτούμενες μέρες για να δικαιούται καν να ψηφίσει. Διότι για να ψηφιστεί ξανά, το βλέπω κομμάτι χλωμό. Εκτός κι αν κατέλθει ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν και μεταξύ μας, Πρόεδρο έχουμε και μάλιστα με (σχεδόν) δικό του αεροπλάνο. Όταν λέω δικό του εννοώ του φίλου του, δηλαδή του φίλου μας Σαουδάραβα, καθότι οι φίλοι του Προέδρου είναι και δικοί μας φίλοι. Μια οικογένεια είμαστε. Κι αφού είμαστε όλοι μια οικογένεια, ας μας πάρει κι εμάς μαζί του στις Σεϋχέλλες την επόμενη φορά. Να ναυλώσει η Δημοκρατία το αεροπλάνο του φίλου μας σπόνσορα της Κυπριακής Δημοκρατίας (και όχι μόνο) και να πηγαίνουμε εκ περιτροπής για τρέλες.
Η αλήθεια είναι ότι με βασανίζει το ερώτημα «πότε ήταν η τελευταία φορά που ταξίδεψε ο Πρόεδρος ή μέλος της οικογένειάς του ή συγγενείς μέχρι τρίτου βαθμού ή εξ αγχιστείας με αεροπλάνο που δεν ανήκει στον Κύπριο-σαουδάραβα»; Πάντως, πιστώνω στον Πρόεδρο ότι συγχώρεσε το λάθος των πολιτών αναγνωρίζοντας πως «η χρήση του αεροσκάφους, για το εν λόγω ταξίδι, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί». Θα…μπορούσε. Θα μπορούσε και όχι. Αν είχε η γιαγιά μου…θα την έλεγα παππού.
Αλλά, αντί να τα δούμε όλα αυτά, πέσαμε όλοι στον Δημήτρη Συλλούρη (ειδικά ο ούτω καλούμενος ΒΑΣ ΒΑΣ) και τι δεν του γράψαμε. Φαντάσου να ταξίδευε με ιδιωτικό αεροπλάνο! Στον μιναρέ να τον βγάζαμε. Με αεροπλάνο της γραμμής ταξίδεψε ο άνθρωπος (;). Πάντως, μυστικός πράκτορας της στήλης ο οποίος επιβιβάστηκε κρυφίως στο αεροπλάνο της επιστροφής Συλλούρη, του τράβηξε μία που θα του μείνει αξέχαστη. Ήταν ο μόνος εντός το αεροπλάνου που φορούσε μάσκα. Μόνο που τον αναγνωρίσαμε πριν πέσουν οι μάσκες. Το άσχημο είναι πως μπορεί μεν ο κ. Συλλούρης να μην το πήρε πρέφα ότι τον απαθανάτιζαν, πλην όμως οι φωτογραφίες είναι όπως το μυαλό μου (ολίγον θολές).
 
Δεν ξέρω τι να πω! Το σκέφτηκα λίγο το ζήτημα συνδυάζοντάς το με αυτό που λένε κατά καιρούς και κάποιοι πολιτικοί μας, ότι δηλαδή «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια» και κατέληξα στο (πεπλανημένο ίσως) συμπέρασμα, πως ήταν όπως την πολιτική, δηλαδή μεγάλη πόρνη.
Πάντως, για να μην είμαστε μηδενιστές, πρέπει να αναγνωρίσουμε, πως τα καγκουρό δέχτηκαν σχεδόν με τυμπανοκρουσίες τον πρόεδρο της Βουλής και μη βλέπετε τα βίντεο που κυκλοφόρησαν και τα παρουσιάζουν να το βάζουν στα πόδια μόλις τα πλησιάζει. Κάποια άλλα βίντεο που έχει στην κατοχή της η στήλη, παρουσιάζουν τα καγκουρό να υποκλίνονται στον πρόεδρο της Βουλής αναγνωρίζοντας την ανωτερότητά του, όπως και ο γράφων τη στήλη. Δοξάστε τον! 
 
ΒΑΣ ΒΑΣ
 
 
Ο Γιωρκάτζης σώζει τη βασιλεύουσα
 
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της στήλης επιμένουν ότι διαιτητής, για του οποίου την ακεραιότητα στοιχηματίζω (είμαι δε σίγουρος πως και ο ίδιος στοιχηματίζει γενικώς) ακούστηκε γύρω στις 3 το πρωί (μετά τον επίμαχο αγώνα που διαιτήτευσε) να σφυρά κατά συρροήν και κατ’ επανάληψη μέχρι να διαμορφωθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Προσωπικά δεν παίρνω όρκο για το τι συνέβη στο γήπεδο, διότι όσο καταλάβω από γυναίκες, ηλικίες και συνδυασμούς χρωμάτων, τόσο σκαμπάζω και από ποδόσφαιρο. Δι’ άλλοις λόγοις, κάνω μαύρα μεσάνυχτα (όχι πως υπήρχε περίπτωση να έχουμε και άσπρα μεσάνυχτα αλλά λέμε τώρα). Ανάμεσα στα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα είναι και το εξής: Η Ομόνοια εδώ και χίλια χρόνια τούρκικα επιχειρεί ασθμαίνουσα να «πλασαριστεί» (σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιούν κάποιοι αθλητικογράφοι μας) στην πρώτη εξάδα. Φέτος, που αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του (Θεός να τον σιέπει) θα πάρει το πρωτάθλημα (αν δεν το «πιάσει» άλλη ομάδα) θυμήθηκε ο Παπαστρούμφ ή Παπασταύρος να καταγγείλει ότι το πρωτάθλημα είναι στημένο; Και αν το πάρει (μια στο εκατομμύριο ρε παιδί μου) η Ομόνοια τι θα πει στον κόσμο; Ότι ξαφνικά καθάρισε ο στάβλος του Αυγεία; Προτού μιλήσει, ρώτησε την Κεντρική Επιτροπή ή έστω την κεντρική γραμματεία; Τον Νεοκλή, τέλος πάντων;
Συμβαίνουν όλα αυτά φέτος που αποφάσισα να αγοράσω οικογενειακό εισιτήριο διαρκείας για να παρακολουθώ όλους τους αγώνες όλων των ομάδων. Και το αποφάσισα ύστερα από τη διαπίστωση του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι ο μέσος όρος απολαβών είναι €1.938, οπόταν πλουσιέψαμε. Αυτές τις μέρες προτίθεμαι να πάω να τον βρω να βάλουμε τα δεδομένα κάτω και να του εισηγηθώ να σουμάρουμε τα εισοδήματά μας και να τα διαιρέσουμε διά δύο. Δεν θέλω να τον αδικήσω και να συνυπολογίσουμε και τις μετοχές της πεθεράς του και ύστερα να ρίξουμε κλήρο ως προς το ποιος από τους δυο μας θα πάρει από τα τρία το μεγαλύτερο μερίδιο.
Όμως θα ασκήσω κριτική και στον εαυτό μου, που ενώ ο κόσμος καίγεται και η Αμμόχωστος κινδυνεύει, εμείς περί άλλα τυρβάζουμε. Όμως για να εξιλεωθώ υποβάλλω πρόταση, της οποίας η υλοποίηση σχεδόν θα σώσει τη βασιλεύουσα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε δεν είναι ούτε να φωνάζουμε, ούτε να προειδοποιούμε τους Τούρκους, ούτε να παρακαλάμε  Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους να σώσουν την πόλη. Το θέμα είναι πρακτικό: Εισηγούμαστε στα Ηνωμένα Έθνη, ότι πριν εποικιστεί η Αμμόχωστος θα πρέπει να καταστεί κατοικήσιμη, κάτι το οποίο είναι λογικό. Τώρα προσέξτε το «τρικ». Αναθέτουμε στον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη την ευθύνη υλοποίησης του έργου και με βάση τα δεδομένα η πόλη θα είναι λειτουργική μαζί με την αποπεράτωση της Πλατείας Ελευθερίας, οπόταν κερδίζουμε 40-50 χρόνια.
Μέχρι τότε θα λειτουργήσει και το τραμ στη Λευκωσία, θα ολοκληρώνεται και η θητεία του Προέδρου Αναστασιάδη, θα πάρει και η Ομόνοια το πρωτάθλημα, θα επιλυθεί και το Κυπριακό και γενικά το κλίμα θα είναι πανηγυρικό. Σωστός;
 
ΒΑΣ ΒΑΣ
 
Φιλελεύθερα, 23/2/2020.