Σημαντικότερο πρόβλημα της πόλης παραμένει το κυκλοφοριακό
 
 Η εικόνα της πρωτεύουσας αλλάζει και πιστεύω ότι ο Δήμος Λευκωσίας, παρά τις ενστάσεις και τα παράπονα που εκφράζονται κατά καιρούς, θα δικαιωθεί για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, να διεκδικήσει τόσα σημαντικά έργα και για την επιμονή του να τα υλοποιήσει. Το 2019 υπήρξε μια καλή χρονιά για τη Λευκωσία.
 

Ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε, ύστερα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων και περιπλοκών, το νέο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στον Δήμο, επίσης ύστερα από περιπέτειες πολλών χρόνων, το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, το οποίο φιλοξένησε πρόσφατα το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση / αναβάθμιση της οδού Κωστάκη Παντελίδη και ο εξωραϊσμός των προσόψεων των κτηρίων επί της οδού.

Προχώρησε ουσιαστικά η υλοποίηση του έργου ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, επιτρέποντάς μας να θέσουμε στη διάθεση του κοινού, το σύνολο σχεδόν της γέφυρας.

Προχώρησαν οι διαδικασίες για ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου και του νέου κτηρίου της Βουλής.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα παραδοθούν στο κοινό ο υπόγειος χώρος Στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου, οι αναβαθμισμένες οδοί Στασικράτους, Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας, Θεοφάνη Θεοδότου, Μνασιάδου (τμήμα) και η λεωφόρος Καλλιπόλεως. Αναμένεται επίσης να παραδοθεί, αν όχι όλη, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση.
 
Επίσης, ολοκληρώνονται:

οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων και αντιπλημμυρικών υποδομών σε ακόμη 34 δρόμους σε γειτονιές της πόλης, για να προστεθούν στους πέραν των εκατό δρόμων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.  

τα έργα αναβάθμισης και εξωραϊσμού ακόμη μιας ακόμη γειτονιάς στην εντός των τειχών πόλη (Τρικούπη, Αισχύλου, Λεύκωνος).

η διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου που εφάπτεται στο Νέο Δημαρχείο.

 
Εντός του έτους αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για τη Β’ Φάση ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου που αφορούν τη λεωφόρο Μακαρίου και να προκηρυχθούν οι προσφορές για ανάπλαση του χώρου του παλαιού ΓΣΠ και για επιδιόρθωση των κτηρίων των δημοτικών λουτρών και του πρώην ΕΚΑΤΕ.
 
Γνωρίζουμε ότι τα έργα προκαλούν ταλαιπωρία στο κοινό και μείωση εργασιών στις επιχειρήσεις. Προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να περιορίσουμε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις. Τα έργα όμως είναι αναγκαία. Η ανυπαρξία έργων εδώ και δεκαετίες, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη οριζόντια εξάπλωση της πόλης και τη δημιουργία εμπορικών αξόνων και κέντρων στην περιφέρεια, προκάλεσε μαρασμό και εγκατάλειψη σε περιοχές του αστικού και ιστορικού κέντρου της πόλης μας, που άλλοτε έσφυζαν από ζωή.
 
Αυτή την πορεία συνεχούς υποβάθμισης είναι που θέσαμε ως στόχο να ανακόψουμε και ήδη με ικανοποίηση βλέπουμε την ανταπόκριση των ιδιωτών επενδυτών και την εμφάνιση νέων επιχειρήσεων στις περιοχές που ολοκληρώνονται έργα.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε επιλύσει όλα τα προβλήματα της Λευκωσίας. Οι πόλεις είναι ζωντανοί οργανισμοί που αλλάζουν συνεχώς και μαζί αλλάζουν οι ανάγκες, οι δυνατότητες και τα προβλήματά τους. Εμείς όμως συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε αναλάβει, για να καταστήσουμε τη Λευκωσία ακόμη πιο ανθρώπινη, ελκυστική και λειτουργική.
 
Το σημαντικότερο πρόβλημα της Λευκωσίας, πέραν ασφαλώς της διαίρεσης και της κατοχής μεγάλου μέρους της, είναι το κυκλοφοριακό. Ένα πρόβλημα το οποίο περιορίζει τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης. Το πρόβλημα, το οποίο επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στις αστικές περιοχές αφορά όλους τους Δήμους της μείζονος Λευκωσίας.  Αφορά πρωτίστως τις εισόδους προς το κέντρο της πόλης αφού σύμφωνα με στοιχεία, κάθε μέρα εισέρχονται στη Λευκωσία δεκάδες χιλιάδες οχήματα και ο αριθμός αυτών αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.
Από το 2011 υπάρχει σχέδιο επίλυσης, το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας Λευκωσίας, το οποίο προνοεί την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων. Στο πλαίσιο αυτών των σχεδιασμών, ο Δήμος Λευκωσίας υπέβαλε επανειλημμένα εισηγήσεις, για μονοδρομήσεις κύριων αξόνων και δημιουργία λεωφορειολωρίδων, για αύξηση της συχνότητας και των ωραρίων των δρομολογίων των λεωφορείων, για δωρεάν χρήση των δημόσιων μεταφορών για κάποιο διάστημα, για λειτουργία δικτύου τραμ κ.ά.
Η λύση βρίσκεται στην εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας, στην ολότητά του και όχι αποσπασματικά. Αν δεν εφαρμοστούν όλες οι πρόνοιές του, δεν πρόκειται να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτός πρέπει να είναι ο κοινός στόχος όλων μας –Κράτους, Δήμων, οργανωμένων φορέων της πόλης– για το 2020.
 
* Δήμαρχος Λευκωσίας