Ήταν ειλικρινής ο Μαρίνος Σιζόπουλος, κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ την Κυριακή. Για το κόμμα του στηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, όχι για τον τόπο. Η εκλογή του, δήλωσε μεταξύ άλλων, «θα θέσει τέρμα στις αμφισβητήσεις και θα περιθωριοποιήσει τους διασπάστες και υπονομευτές του κόμματος».

Είπε βέβαια και κάτι άλλο: Πως με την εκλογή Χριστοδουλίδη, «ίσως για πρώτη φορά, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να βρεθούν στην αντιπολίτευση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και αυτός είναι και ο λόγος που, το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου κακόβουλη επίθεση, τόσο από εκτός όσο και από εντός του κόμματος». Τι να εννοούσε; Πως όσοι είναι εναντίον του αυταρχισμού του, είναι βαλτοί του ΔΗΣΑΚΕΛ; Ενδιαφέρουσα καταγγελία.

Κατά τα άλλα, θα πρέπει να συνεννοηθεί εγκαίρως με τον υποψήφιο που υποστηρίζει και ο οποίος δηλώνει διαρκώς πως θα κάνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, πως θα βάλει υπουργούς συναγερμικής προέλευσης, πως τον στηρίζουν και άνθρωποι της αριστεράς. Για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως, δηλαδή, και ασχολούμαστε τα επόμενα πέντε χρόνια με τις μουρμούρες της κυβερνητικής Βαβέλ που θέλει να κάνει ο Χριστοδουλίδης με τον Παπαδόπουλο, τον Σιζόπουλο, τον Καρογιάν, τον μισό ΔΗΣΥ και κάποια αριστερά που αναζητείται.

ΑΛ.ΜΙΧ.