Μέτρα για ανώτατο όριο αγοράς αντισηπτικών εξετάζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα πρόσκαιρης εξάντλησης των αποθεμάτων από τα ράφια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αντρέας Χατζηαδάμου, ο οποίος καλεί τους τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να έχουν υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και να παίρνουν όσα πραγματικά χρειάζονται.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών το φαινόμενο της εξάντλησης των αντισηπτικών από τα ράφια παρατηρείται σε αρκετές υπεραγορές, ωστόσο, τόνισε πως αυτά αναπληρώνονται την επόμενη ημέρα.

Διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια στα συγκεκριμένα προϊόντα, ωστόσο, η ζήτηση είναι υπερβολικά αυξημένη, γι’ αυτό και μελετάται το ενδεχόμενο να μπει πλαφόν στα αντισηπτικά.

LIVE/Κορωνοϊός: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

«Ήδη λαμβάνουμε μέτρα. Ήδη δώσαμε οδηγίες για να υιοθετήσουν αυτό το μέτρο όσο περισσότερες υπεραγορές γίνεται. Σκοπός είναι να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Αν δούμε και αυτή την εβδομάδα ότι συνεχίζεται αυτή η τάση, ιδιαίτερα στα αντισηπτικά, να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να το εφαρμόσουν όλες οι υπεραγορές. Θα δούμε και θα κρίνουμε», είπε.

Κάλεσε τους καταναλωτές να μην παίρνουν ποσότητες, αν δεν τις χρειάζονται, για να μην το στερούν από άλλους καταναλωτές.

Μειωμένη η κίνηση στις υπεραγορές σήμερα

Κληθείς να αναφέρει τι γίνεται στις υπεραγορές, που από σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο ελέγχου εισόδου, ο κ. Χατζηαδάμου είπε ότι σήμερα είναι μειωμένη προς το παρόν η κίνηση και δεν υπάρχει τόση μεγάλη ζήτηση, όπως την περασμένη εβδομάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει επάρκεια προϊόντων στη αγορά, διαβεβαίωσε πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά, καθώς επίσης υπάρχει συνεχής ανεφοδιασμός των υπεραγορών σε οποιεσδήποτε ελλείψεις.

Υπάρχουν αποθέματα για αρκετό χρονικό διάστημα

Σε σχέση με το πόσο χρονικό διάστημα επαρκούν τα προϊόντα, είπε ότι «υπάρχουν αποθέματα για αρκετό χρονικό διάστημα», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι είναι «ωφέλιμη η διάρκεια, για να ξεπεράσουμε την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμβουλές Συνδέσμου Υπεραγορών προς καταναλωτές

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε, αφού συνεχίζεται ο ανεφοδιασμός, το σύστημα λειτουργεί μια χαρά και δεν υπάρχει κενό ή πρόβλημα».

Σημείωσε ακόμα ότι «και η ντόπια παραγωγή, όπως κρέατα, φρούτα, λαχανικά και βασικά προϊόντα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».

Σε σχέση με τις εισαγωγές από το εξωτερικό, είπε ότι επί του παρόντος δεν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα.

Εξήγησε ότι οι προμηθευτές, αλλά και οι υπεραγορές εφοδιάζονται με αποθέματα για μακρύ χρονικό, ενώ για τα προϊόντα λείπουν από κάποια καταστήματα είπε ότι την επομένη συμπληρώνονται γιατί γίνεται ανεφοδιασμός.

Δεν παρατηρούνται προς το παρόν φαινόμενα αισχροκέρδειας

Ερωτηθείς αν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Χατζηαδάμου ήταν αρνητικός, για να σημειώσει ότι τα μέλη του Συνδέσμου έχουν οδηγίες και αν διαπιστωθούν οποιαδήποτε  κρούσματα, θα ληφθούν μέτρα.

«Ιδιαίτερα στα αντισηπτικά, που κυκλοφορεί μια ψιθυρολογία από την περασμένη εβδομάδα, δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε.

Σχετικά με τις υπηρεσίες υπεραγορών μέσω τηλεφώνου ή ίντερνετ, ανέφερε ότι κάποιες ήδη διαθέτουν, για να προσθέσει ότι σε περίπτωση που κάποιες δεν έχουν πολύ πιθανόν να είναι στα επόμενα μέτρα, που θα ληφθούν, ώστε να στηριχθούν και οι ευάλωτες ομάδες.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ