Οι αναφορές Συλλούρη για τον υπεύθυνο της διαρροής των εγγράφων για τις πολιτογραφήσεις προς το δίκτυο Al Jazeera φωτογράφιζαν αλλά δεν αποκάλυπταν τον Γιώργο Περδίκη. Η αποκάλυψη του ονόματός του έγινε μετά από δημοσιογραφικές πληροφορίες και πυροδότησε μια νέα πολιτική διάσταση στο θέμα, εμπλέκοντας στην υπόθεση ακόμα και το θέμα της λίστας των κόκκινων δανείων βουλευτών. Ο βουλευτής των Οικολόγων διέψευσε κατηγορηματικά και σε τηλεοπτικές και σε ραδιοφωνικές παρεμβάσεις αλλά και με γραπτή δήλωσή του την οποιαδήποτε εμπλοκή είτε του ιδίου είτε συνεργατών του στη διαρροή των εγγράφων προς το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera και απέδωσε τα όσα αναφέρονται γύρω από το όνομά του στην προσωπική κόντρα που έχει με τον Πρόεδρο της Βουλής. 

Οι πληροφορίες, πάντως, από τη Βουλή επιμένουν ότι δύο συνεργάτες του βουλευτή των Οικολόγων είχαν κατ’ επανάληψη ζητήσει από υπάλληλο στοιχεία για συγκεκριμένα άτομα από τη λίστα των πολιτογραφήσεων. Αυτό χρονικά, όπως υποστηρίζουν έγινε πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από το Al Jazeera, χωρίς βέβαια αυτό σε καμία περίπτωση να αποτελεί από μόνο του αποδειχτικό στοχίο εναντίον του Γιώργου Περδίκη.

Στη γραπτή δήλωσή του χθες ο βουλευτής των Οικολόγων αναφέρεται σε προσπάθεια υπεκφυγής από την ουσία του θέματος που κατά τον ίδιο αφορά την παρακώλυση από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών της έρευνας για το θέμα από τον Γενικό Ελεγκτή. Στο θέμα παρενέβη και το ΑΚΕΛ το οποίο μιλά για ατεκμηρίωτη στοχοποίηση βουλευτών, αλλά και για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και επιτίθεται στην Κυβέρνηση θεωρώντας την υπεύθυνη για τον διεθνή διασυρμό της Κύπρου. 

Από πλευράς του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση χθες στις αναφορές του Γιώργου Περδίκη. Δεν αποκλείεται, όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, να υπάρξει και δεύτερο ημίχρονο στην αντιπαράθεση, το οποίο θα αφορά το άλλο μεγάλο θέμα συζήτησης που αφορά τη Βουλή και είναι αυτό της λίστας των ΜΕΔ. 

Από πλευράς Αστυνομίας στην παρούσα φάση, παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής των Οικολόγων δήλωσε έτοιμος να προσέλθει για να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, δεν πρόκειται να υπάρξει οτιδήποτε καθώς ως γνωστόν αναμένεται η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης. Πηγές σημείωναν πάντως ότι στο πλαίσιο των ερευνών, εάν τα έγγραφα έχουν αποσταλεί με οποιοδήποτε τρόπο προς το Al Jazeera δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί ο αποστολέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Περδίκης: «Ο Συλλούρης δεν μου λέει ούτε καλημέρα»

«Αν το πόρισμα Συλλούρη–Σωκράτους περιλαμβάνει το όνομα το δικό μου ή των συνεργατών μου, εγώ δημόσια καλώ τον Πρόεδρο της Βουλής να το δημοσιοποιήσει αμέσως. Αυτή τη στιγμή. Δεν χρειάζεται να μπει στον κόπο να με ενημερώσει, παρά το γεγονός πως έχουν περάσει 48 ώρες από την ώρα που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πορίσματος και δεσμεύτηκε δημόσια να ενημερώσει τον βουλευτή για τον οποίο αναφέρεται», ανέφερε ο Γιώργος Περδίκης στη γραπτή δήλωση του.

«Εμείς θεωρούμε», πρόσθεσε «ότι περιποιεί τιμή για το κίνημα και τους συνεργάτες του, που έδειξαν σε χρόνο ανύποπτο ενδιαφέρον και ερεύνησαν το θέμα των πολιτογραφήσεων όταν άλλοι ‘έκαναν την πάπια’ και έβγαζαν προσωπικό κέρδος από αυτή την υπόθεση, εκθέτοντας παγκόσμια την Κύπρο».

Σημείωσε ακόμα πως «δημόσια και για πολλοστή φορά ότι όσα στοιχεία θέλει η Αστυνομία, είτε σε ό,τι αφορά τα έγγραφα, είτε σε ό,τι αφορά την επικοινωνία μας με το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, είναι στη διάθεση της Αστυνομίας οποιανδήποτε στιγμή θέλει -ακόμα και σήμερα, να έχουμε συνάντηση και να τα παραδώσουμε».

Στη συνέχεια, είπε ότι «εμείς θεωρούμε ότι το κύριο πρόβλημα σε αυτή την υπόθεση είναι ποιοι ευθύνονται για τις πολιτογραφήσεις, τις παράνομες πολιτογραφήσεις, τις λανθασμένες πολιτογραφήσεις που έχουν εκθέσει την Κύπρο παγκοσμίως και έχουν δημιουργήσει σοβαρό ηθικό και πολιτικό ζήτημα και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, στην έρευνα». «Κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν», πρόσθεσε. 

ΑΚΕΛ: Το πρόβλημα είναι το σκάνδαλο…

Στο θέμα παρενέβη το ΑΚΕΛ, στοιχιζόμενο ουσιαστικά στο πλευρό του Γιώργου Περδίκη, κάνοντας αναφορά σε ατεκμηρίωτη στοχοποίηση βουλευτών και συνεργατών τους σε σχέση με τη διαρροή σε ΜΜΕ εγγράφων, την οποία χαρακτήρισε ανέντιμη «και εξευτελίζει το κοινοβούλιο και τα δημοκρατικά ήθη στον τόπο μας». Έκανε μάλιστα αναφορά για έντεχνη απόπειρα της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από την ουσία του ζητήματος. «Το σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων με τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού. Είναι άλλωστε αποκαλυπτικό των αλλότριων κινήτρων, το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενοχληθεί καθόλου από τη διαρροή εγγράφων που αφορούσαν προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε διέταξε την οποιαδήποτε έρευνα», σημειώνει το ΑΚΕΛ. «Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση προκάλεσε με τις πολιτικές της το σκάνδαλο και όχι γιατί το σκάνδαλο βγήκε στο φως», καταλήγει το ΑΚΕΛ.