Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης προσκαλεί το κοινό του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας να βιώσει στις 2 Δεκεμβρίου μια συναυλία στο απόλυτο σκοτάδι.

Η συναυλία «Μαζί στο φως» είναι μια πρόσκληση που έχει ως στόχο την ενσυναίσθηση και την κατανόηση του πως είναι να ζεις με οπτική αναπηρία και πως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης έχουν τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης στη ζωή, στην τέχνη και στην κοινωνία.

Σε αυτό το ακουστικό πρόγραμμα, στέκει δίπλα του ο εκ γενετής τυφλός, συγγραφέας και τραγουδιστής, Θοδωρής Τσάτσος. Και οι δύο μαζί, μέσα από την καλλιτεχνική τους συνύπαρξη, θα συνοδεύσουν το κοινό από το σκοτάδι στο φως.

H πρωτοβουλία της συναυλίας στο σκοτάδι, ξεκίνησε από την Ελλάδα με στόχο την υποστήριξη του εθελοντικού οργανισμού Διαβάζω για τους Άλλους, ένα δίκτυο εθελοντών που ιδρύθηκε το 2015 με αρχικό στόχο την ηχογράφηση βιβλίων για άτομα με απώλεια όρασης.

Η δράση αυτή εγκαινιάζει τη συνεργασία της Σχολής Τυφλών με το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας. Τα καθαρά έσοδα της συναυλίας θα δοθούν στη Σχολή Τυφλών για την ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων που αφορούν στον πολιτισμό, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων.

Κιθάρα: Αβραάμ Κοντός. Ηχολήπτης: Βασίλης Δρούγκας

  • Λευκωσία, Δημοτικό Θέατρο, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 8.30μ.μ. Sold Out Tickets