Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε κατά το τελευταίο 24ώρο σε 108 περιστατικά (96 πυρκαγιές, 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 5 ψευδείς κλήσεις). Από τις 10 Μαρτίου που καταγράφονται οι πυρκαγιές οι οποίες αφορούν, εμμέσως πλην σαφώς, τις λαμπρατζιές ανταποκρίθηκε συνολικά σε 242 περιστατικά. Κατά τη διάρκεια της νύκτας συνολικά υπήρξαν 60 περιστατικά που αφορούσαν τις λαμπρατζιές, σε όλες τις επαρχίες. Οι ανταποκρίσεις που αφορούν τις λαμπρατζιές συνεχίζονται και σήμερα.

Στις 15:21 χθες έγινε ανταπόκριση με δύο πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λεμεσού σε πυρκαγιά σε υπό ανέγερση πολυκατοικία στον Κάψαλο Λεμεσού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην οροφή  πολυκατοικίας. Από την πυρκαγιά 2 αντλίες θερμότητας και 6 κομπρεσόροι κλιματιστικών έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Την ώρα εκδήλωσης πυρκαγιά υπήρχαν εργαζόμενοι στο χώρο.

Στις 00:35 η Υπηρεσία έγινε ανταπόκριση με δύο πυροσβεστικά οχήματα σε πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα οχήματα στην οδό Κιοπρουλουζάντε, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό. Το ένα όχημα ήταν παλιό εμπορικό (ακινητοποιημένο εδώ και καιρό) και το άλλο σε λειτουργία και μάρκας Opel Corsa. Από την πυρκαγιά και τα δύο οχήματα που βρίσκονταν σε απόσταση 30 μέτρων μεταξύ τους υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Κατά την προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων για κατάσβεση της πυρκαγιάς δεχτήκαμε πετροβολισμό από ανήλικα άτομα, χωρίς ευτυχώς ζημιές.

Στις 00.53 υπήρξε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στο Δήμο Παραλιμνίου και αφορούσε μικρή πυρκαγιά σε ξύλινο ερμάρι που προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι (φως της Αναστάσεως). Κατασβέστηκε από τους ιδιοκτήτες πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής έγινε επιθεώρηση μόνο.

Στις 02:20 ανταποκριθήκαμε για πυρκαγιά σε βεράντα οικίας στο Δήμο Γεροσκήπου. Η πυρκαγιά ήταν σε εξωτερική ξύλινη πέργολα βεράντας και πιθανόν προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι (φως της Αναστάσεως) που αφέθηκε πάνω σε ξύλινο τραπέζι. Δεν επηρεάστηκε η οικία.

Στις 05:01 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς Λευκωσίας  για πυρκαγιά σε τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας του Γυμνασίου Αγίου Στυλιανού στο Στρόβολο. Από την πυρκαγιά οι αίθουσες με τον εξοπλισμό τους (γραφειακός εξοπλισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, βιβλία και γραφική ύλη) υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Από την θερμότητα και καπνό επηρεάστηκαν και άλλες αίθουσες διδασκαλίας και η βαφή των βεραντών και κλιμακοστασίων. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς. Δεν αποκλείεται η κακόβουλη πράξη από ανήλικα άτομα.

Στις 06:26 έγινε ανταπόκριση με 2 πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς Λευκωσίας για πυρκαγιά σε δύο αίθουσες διδασκαλίας του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου στην Λεωφόρο Καντάρας στον Στρόβολο. Από την πυρκαγιά οι αίθουσες με τον εξοπλισμός τους υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή των βεραντών και κλιμακοστασίων. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς. Δεν αποκλείεται η κακόβουλη πράξη από ανήλικα άτομα.