Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ μετά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδικοχαμένος νεαρός μαζί με φίλους του παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η γιορτή, οι φίλοι πήγαν για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου όταν μια ναυτική φωτοβολίδα που έφερε κάποιος από την ευρύτερη παρέα εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του Μανώλη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που έφερε στην κοιλιακή χώρα. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κακή χρήση μιας φωτοβολίδας-λάμψης η οποία εξερράγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον 33χρονο.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Η ίδια, σε κατάσταση σοκ, λέει στο protothema.gr πως το τραύμα στο συκώτι του γιου της ήταν μοιραίο. «Ήταν στο καρναβάλι το παιδί, τελείωσε το καρναβάλι και πήγαν κάπου με τους φίλους. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε και τραυματίστηκε ο Μανώλης. Στο νοσοκομείο πήγε ζωντανός και όταν έφτασα εγώ εκεί τον είχαν πάρει στο χειρουργείο. Είχε χτυπηθεί στο συκώτι, του διέλυσε το συκώτι η φωτοβολίδα», περιγράφει η μητέρα του θύματος.

Ποιος ήταν ο άτυχος Μανώλης 

Ο Μανώλης ήταν ιδιοκτήτης ενός γνωστού αρτοποιείου στο κέντρο του Αγίου Νικολάου και οι γνωστοί του μιλούν για ένα δραστήριο, νέο επιχειρηματία και ένα ευχάριστο παιδί.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν καταθέσεις από φίλους του 33χρονου που ήταν παρόντες στο τραγικό περιστατικό αναζητώντας ποιος κρατούσε τη μοιραία φωτοβολίδα ενώ έχουν γίνει και δύο συλλήψεις για κατοχή ναυτικών φωτοβολίδων.
Από τους δύο  άνδρες που συνελήφθησαν, ο ένας παρέδωσε στις αρχές τόσο την φωτοβολίδα που εξερράγη πάνω στον φίλο του, όσο και την υπόλοιπη παρτίδα που φέρεται να είχε προμηθευτεί, οι οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε φωτοβολίδες που είχαν λήξει.

Έτσι πέραν του σεναρίου του κακού χειρισμού, οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η φωτοβολίδα που εξερράγη να ήταν επίσης ληγμένη.

protothema.gr