Στο πλαίσιο των κυβερνητικών δράσεων, δημοσιογραφική διάσκεψη κατά την οποία θα παρουσιάσει τα έργα που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της εννιαετούς διακυβέρνησης του τόπου, παρουσιάζει σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Είναι η πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη για μια σειρά πολιτικών που υλοποιήθηκαν από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διακυβέρνησης του τόπου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και αφορούν το κράτος πρόνοιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην παρουσία των αρμόδιων υπουργών θα αναλύσει με λεπτομέρεια τις πολιτικές που υλοποιήθηκαν ή προγραμματίζεται να εφαρμοστούν στην ενότητα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς» και τον στόχο του Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο». Στόχος του Προέδρου Αναστασιάδη να δοθεί πλήρης εικόνα στην κοινωνία των πολιτών για τις πρόνοιες του Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο» και πώς αυτές θα υλοποιηθούν αλλά και για να γίνουν οι πολίτες κοινωνοί του επιτελεσθέντος έργου της Κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει αναφορά  σε μεταρρυθμίσεις, πολιτικές και εθνικές στρατηγικές που υιοθετήθηκαν αλλά και των συναφών αναπτυξιακών δράσεων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ΕΕΕ το οποίο στήριξε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δυσπραγούντες πολίτες κατά τη διάρκεια των κρίσεων της οικονομίας και της πανδημίας, της επιδοματικής πολιτικής η οποία έτυχε ριζικής αναθεώρησης με τη στοχευμένη πλέον παραχώρηση επιδομάτων, της στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, των ατόμων με αναπηρίες, την παροχή συνδρομής προς τα παιδιά, της γυναίκας και της οικογένειας καθώς και την ευρύτερη στεγαστική πολιτική. 

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί και στις μελλοντικές δράσεις που έχουν δρομολογηθεί και δεν εντάσσονται στο Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο». Στο Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο» στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς» περιλαμβάνονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις, πολιτικές και αναπτυξιακά έργα, συνολικού προϋπολογισμού πέραν των 315 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές η Κύπρος εφαρμόζοντας ευέλικτες και αποτελεσματικές πολιτικές θα παραμείνει ένα αποτελεσματικό κράτος πρόνοιας. 

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Ανδρέας Ιωσήφ ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει από το πρωί περιοδεία στη Λάρνακα, όπου θα δει από κοντά έργα, θα εγκαινιάσει κτηριακές εγκαταστάσεις και θα παρακολουθήσει δράσεις που εμπίπτουν στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς». Επίσης την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Λεμεσό. Η επίσκεψη εντάσσεται και αυτή στο πλαίσιο παρακολούθησης και παρουσίασης δράσεων, οι οποίες εμπίπτουν στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς». Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και δράσεις και για άλλους πυλώνες πολιτικής. Στόχος να παρουσιαστεί το έργο που έγινε και να επισημανθεί το κληροδότημα που αφήνει ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του στις επόμενες γενιές.