Αν ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για οικονομικά θέματα που αφορούν την Κύπρο να ανατρέξει στις πρόσφατες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ, και των οίκων αξιολόγησης, που εμπεριέχουν εμπεριστατωμένες αναλύσεις και προβλέψεις, προέτρεψε το ΑΚΕΛ ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε απάντηση στην ανακοίνωση του κόμματος για την Έκθεση Παγκόσμιου Κέντρου Ανταγωνιστικότητας.

Ο κ. Πετρίδης, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ, «ως συνήθως άλλα διαβάζει και άλλα θέλει να καταλαβαίνει» και υποδεικνύει «τι δεν λέει» το κόμμα για την Έκθεση που, «αποτελεί μια έρευνα τάσεων».

Ο Υπουργός αναφέρει ότι δεν λέει ότι η Κύπρος τα τελευταία χρόνια σημείωσε μεγάλη βελτίωση στον εν λόγω δείκτη.

«Δεν λέει ότι σύμφωνα με την Έκθεση η πτώση το 2022 οφείλεται σε εξωγενείς λόγους. Στην επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία, στην αύξηση της τιμής της ενέργειας και των πρώτων υλών διεθνώς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Πετρίδη.

Δεν λέει, προστίθεται, ότι η Κύπρος έχει πολύ υψηλή επίδοση σε θέματα Διεθνών Επενδύσεων, συγκράτησης των τιμών, φορολογικής πολιτικής, κοινωνικής προστασίας, εκπαίδευσης.

Ο κ. Πετρίδης επισημαίνει ακόμα, ότι το κόμμα δεν λέει ότι η Κύπρος βρίσκεται ψηλά στον δείκτη «αποτελεσματικότητα κυβέρνησης» ο οποίος συνεχίζει να βελτιώνεται τα τελευταία χρόνια, ακόμη και το 2022.

«Δεν λέει ότι οι τομείς που  κρατούν χαμηλά την κατάταξη της Κύπρου είναι τομείς που σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις, ειδικά αυτές που εμπεριέχονται στο Ταμείο Ανάκαμψης», αναφέρεται. Μεταρρυθμίσεις, προστίθεται, που η κυβέρνηση προωθεί προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, «τις οποίες ως επί το πλείστον το ΑΚΕΛ αρνείται να ψηφίσει, ακολουθώντας την πάγια πολιτική του για άρνηση στον εκσυγχρονισμό. Μεταρρυθμίσεις που η έκθεση μας καλεί να εφαρμόσουμε».

«Ας μην μας κάνει μαθήματα το ΑΚΕΛ. Τουλάχιστον για την οικονομία», αναφέρει η ανακοίνωση. Ο Υπουργός καλεί το ΑΚΕΛ, «αν όντως ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για οικονομικά θέματα που αφορούν την Κύπρο,» να  ανατρέξει επίσης στις πρόσφατες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ, και των οίκων αξιολόγησης, που εμπεριέχουν εμπεριστατωμένες αναλύσεις και προβλέψεις.

«Με καλή θέληση μπορεί να διδαχθούν κάτι», καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΚΥΠΕ