Το θέμα όπως αυτό προκύπτει στην υπόθεση της Διευθύντριας των Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους με το Ανώτερο στέλεχος της Αστυνομίας, αναμένεται να εγγραφεί στην επιτροπή Νομικών της Βουλής, με πρόθεση του προέδρου της επιτροπής Νίκου Τορναρίτη, δήλωσε στον ACTIVE o βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της επιτροπής Άριστος Δαμιανού.

Θέματα που αφορούν στις Κεντρικές Φυλακές είναι εγγεγραμμένα εδώ και πολλά χρόνια στην επιτροπή Νομικών και στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ο κ. Δαμιανού, συμπληρώνοντας ότι, έγιναν και επιτόπιες επισκέψεις.

«Είναι σύγκρουση θεσμών», ανέφερε ερωτηθείς σχετικά ο βουλευτής, τονίζοντας ότι είναι ευκαιρία να σπάσει το περιβόητο απόστημα.

«Αν βγαίνει κάτι από αυτή την εξωτερίκευση μιας δεδομένης κατάστασης πραγμάτων είναι ότι, ενώ αναγνωρίζουμε ότι έγιναν βήματα θετικά στις Κεντρικές Φυλακές σε σχέση με τις συνθήκες κράτησης, το έγκλημα ανθεί. Και η διακίνηση ναρκωτικών και η χρήση κινητών τηλεφώνων και η διασύνδεση από τις κεντρικές φυλακές προς την έξω κοινωνία, είναι ένα απόστημα που έχει κακοφορμίσει και πρέπει να αντιμετωπιστεί» σημείωσε.

Ως θέση αρχής, ανέφερε ο κ. Δαμιανού, η ιδιωτική ζωή των ανθρώπων είτε είναι επώνυμοι ή ανώνυμοι, πρέπει να τυγχάνει σεβασμού. Ζητήματα που αφορούν στις Κεντρικές Φυλακές κατέληξε, πρέπει να υπάρχει πλήρης διαλεύκανση.

Activeradio.com.cy