Η Πρωτοβουλία για ένα δημοκρατικό συνέδριο της ΕΔΕΚ πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση με κεντρικά μηνύματα «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ» και «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΔΕΚ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση σε αυτήν συμμετείχαν εκατοντάδες στελέχη και μέλη της ΕΔΕΚ. Ομιλητής ήταν ο Γιαννής Πιερίδης, Πρώην Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ και συντονιστικό ρόλο είχε ο Μιχάλης Τερέπεης, τέως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΕΔΕΚ.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης και ο πρώην Βουλευτής, Γιώργος Βαρνάβα. Επίσης, χαιρετισμό απέστειλε και ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος, Γιαννάκης Ομήρου.

Όπως αναφέρεται, η Πρωτοβουλία αποσκοπεί στην σύγκληση ενός δημοκρατικού συνεδρίου, που θα αποκαταστήσει την νομιμότητα και την τάξη στην ΕΔΕΚ, και μέσω συγκεκριμένης διακήρυξης καλεί τα μέλη για συλλογή υπογραφών.

 

 

 

Στη συγκέντρωση έδωσαν το “παρών” τους ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Βαρνάβα.

Επίσης διαβάστηκε δήλωση του πρώην προέδρου του Κινήματος και της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος έκανε έκκληση προς όλους να εργαστούν για “την επανίδρυση σοσιαλιστικού δημοκρατικού κινήματος με οδηγό τις ιδρυτικές του ρίζες, τις παρακαταθήκες του Βάσου Λυσσαρίδη και τις σύγχρονες αρχές και αξίες της σοσιαλδημοκρατίας”.