Την Τετάρτη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έδωσε το σύνθημα νίκης καλώντας τα μέλη της «Πρωτοπορίας» του Πανεπιστημίου Κύπρου να σηκώσουν τα μανίκια πάνω, να δουλέψουν σκληρά και να κρατήσουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό δυνατό. Τη Δευτέρα, ετοιμάζει την εξαγγελία των εκατό αξόνων πολιτικής του από την πλατεία Ελευθερίας, σημείο από το οποίο ξεκίνησε ουσιαστικά με την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του. 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κορυφώνει τις επόμενες μέρες την προεκλογική του εκστρατεία, με την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου πακέτου θέσεων πολιτικής, θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως βρίσκεται αρκετά βήματα μπροστά στον τομέα αυτό, όσον αφορά τους ανθυποψηφίους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν την Τετάρτη το βράδυ καλεσμένος στη συνεστίαση των αποφοίτων, μελών και φίλων της φοιτητικής παράταξης «Πρωτοπορία» του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία, όπως πληροφορούμαστε, είχε έντονο προεκλογικό χρώμα. «Πρωτοπόροι σηκώστε τα μανίκια πάνω, να τους απαντήσουμε με τα επιχειρήματά μας, με τις πολιτικές μας. Μην αφήσετε κανένα να διασπάσει το ΔΗΣΥ», είπε ο κ. Νεοφύτου. «Θα κρατήσουμε το κόμμα μας δυνατό για το καλό του τόπου. Ακόμα και με αποστάτες και με διασπαστές ενδυναμώνεται ο ΔΗΣΥ. Πάμε δυνατά και πάλι για τη νίκη, για τον τόπο μας. Θα  αποδείξουμε ότι ο ΔΗΣΥ δεν πτοείται», ήταν το μήνυμά του. Στην ομιλία του ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ακόμα ότι ο ΔΗΣΥ από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του το 1976 πέρασε από δυσκολίες και επιθέσεις και κατάφερε να παραμείνει δυνατός, προωθώντας τις ιδέες του και τις ορθές πολιτικές που εφαρμόζει για τον τόπο. «Όσο μας πολεμούν τόσο μας ενδυναμώνουν και άλλο τόσο μας ενώνουν», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Στη συνεστίαση ο πρόεδρος των αποφοίτων και φίλων της «Πρωτοπορίας» του Πανεπιστημίου Κύπρου, Χάρης Μίλλας, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι η «Πρωτοπορία» ήταν και παραμένει στην πρώτη γραμμή, δίδοντας μάχες και προτείνοντας λύσεις για το καλό της πατρίδας. 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε χθες το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρία Σελίπα Νεοφύτου. Εκεί, στην παρουσία και του δημάρχου Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το σύνολο των δραστηριοτήτων του κέντρου.

Κάλεσμα αλλαγής με Μαυρογιάννη

Σύνθημα για αλλαγή έστειλε χθες βράδυ ο γ.γ. του ΑΚΕΛ καλώντας τον κόσμο της Αριστεράς να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της χώρας για να επιτευχθεί ο στόχος να φύγει η κυβέρνηση του Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ. Ο Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος μιλούσε σε εκδήλωση της Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας για βράβευση των βετεράνων του κόμματος που συμπλήρωσαν 50 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης κομματικής ζωής, δήλωσε πως το ΑΚΕΛ μεγαλούργησε και διατηρεί μέχρι σήμερα τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ανάμεσα στην κοινωνία γιατί ανταποκρινόταν στις πραγματικές ανάγκες της.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο επιτελείο του μετακομίζει ο Μαυρογιάννης

«Σήμερα, η ανάγκη θέτει μπροστά στο κόμμα μας το καθήκον της απαλλαγής από τη διακυβέρνηση Συναγερμού-Αναστασιάδη. Της απαλλαγής από τις πολιτικές που βάλτωσαν την κοινωνία στα προβλήματα και τη διαφθορά. Πολιτικές που έφεραν το Κυπριακό προ σοβαρών και επικίνδυνων αδιεξόδων. Πολιτικές που μοίρασαν τη φτώχεια στους πολλούς για να απολαμβάνουν τα οφέλη οι λίγοι. Που μετέτρεψαν τον πολιτισμό στον φτωχότερο συγγενή. Που εξαφάνισαν την πρόνοια και την κοινωνική ευαισθησία», ανέφερε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας πως ο τερματισμός της παρούσας κατάστασης είναι αναγκαιότητα για τον λαό μας. «Το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας επιτάσσει μια προοδευτική αλλαγή. Αυτή την ανάγκη έχει ο τόπος μας. Αυτή την ανάγκη επιζητεί ο λαός μας. Η προοδευτική αλλαγή δεν είναι μόνο αναγκαία. Είναι και εφικτή», σημείωσε και κάλεσε σε κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για να επιτευχθεί η αλλαγή. 

«Αυτή την αλλαγή θα τη φέρουμε με τον Αντρέα Μαυρογιάννη. Μαζί του θα γυρίσουμε σελίδα και θα βαδίσουμε μπροστά. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο, έχουμε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να δικαιώσουμε τους αγώνες των βετεράνων μας. Για να ευοδωθούν τα όνειρα και οι προσδοκίες της νέας γενιάς», δήλωσε.