Ανεβάζουν στροφές επιτελεία και υποψήφιοι καθώς η προεκλογική προχωρεί και ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα. Με κινήσεις ουσίας αλλά και εντυπώσεων προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος έναντι των αντιπάλων τους. Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζουν δυναμικά την επόμενη βδομάδα, με εξαγγελίες, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε οργανωτικό επίπεδο. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι επαφές υποψηφίων με κόμματα.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μπαίνει δυναμικά την ερχόμενη εβδομάδα με την εξαγγελία των 100 αξόνων πολιτικής του. Μια εξαγγελία η οποία είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Ελευθερίας, στην παρουσία στελεχών και μελών του κόμματος, καθώς επίσης και κόσμου. Οι 100 άξονες πολιτικής συνοψίζουν το στίγμα των προτάσεων του Αβέρωφ Νεοφύτου, ως αποτέλεσμα και του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος το προηγούμενο διάστημα. Οι άξονες πολιτικής καλύπτουν όλα τα κεφαλαιώδη θέματα, όπως είναι το Κυπριακό, η εξωτερική πολιτική, η οικονομία και η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η παιδεία, η υγεία, η άμυνα και διάφορα άλλα. Στην Πινδάρου θέλουν πλέον να τονίζουν ιδιαίτερα και να μεταφέρουν το μήνυμα προς την κοινωνία ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει έτοιμες προτάσεις και τρόπους εφαρμογή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ξεκινά την εβδομάδα που μας έρχεται νέο κύκλο επαφών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Όπως πληροφορούμαστε, έχει ήδη διευθετηθεί συνάντηση με την ΕΔΕΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, ενώ συνάντηση θα διευθετηθεί και με τους Οικολόγους. Από τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα λειτουργήσει και το Γραφείο Τύπου του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος μετακομίζει με την ομάδα του επιτελείου του στα γραφεία του κτηρίου επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης βρίσκεται σε διαρκή περιοδεία και σε επαφές με κόσμο, κυρίως σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί το ΑΚΕΛ. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Λάρνακας και την Τρίτη είναι προγραμματισμένη συνάντηση στη Λεμεσό. 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα όπου θα είναι ο κύριος ομιλητής σε τρεις εκδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. Σήμερα θα παραστεί σε Εκδήλωση Μνήμης που οργανώνει ο Δήμος Βέροιας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Ημαθίας «Ο Ευαγόρας» και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας. Αύριο, θα παραστεί στο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, που θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Γαννιτσών, και θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του Γεωργίου Ρούση, που έπεσε μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στην ΕΛΔΥΚ. Αύριο το βράδυ, επίσης, θα είναι ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση στο «Άλσος Αγνοουμένων» που οργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς και η Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδας.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Χριστοδουλίδης: Τα είπε με ΔΗΠΑ

Στο Κυπριακό, στα γεωπολιτικά, σε θέματα άμυνας και σε ζητήματα ενέργειας και το πώς αυτά επηρεάζουν τις κινήσεις όσον αφορά το Κυπριακό, επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχε χθες αντιπροσωπεία της ΔΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Μάριο Καρογιάν, με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σε δηλώσεις, ύστερα από τη δεύτερη στη σειρά μεταξύ τους συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΔΗΠΑ, ο κ. Καρογιάν χαρακτήρισε τη συζήτηση «πολύ εποικοδομητική και ουσιαστική» και «σε κάποια σημεία πολύ διεξοδική» και πρόσθεσε πως η ΔΗΠΑ ήθελε να έχει τις θέσεις και προσεγγίσεις του κ. Χριστοδουλίδη «σε ό,τι αφορά το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού αλλά και τις θέσεις που η πλευρά μας θα πρέπει να υπερασπιστεί όλη την αμέσως επόμενη περίοδο». Ανέφερε ότι η ΔΗΠΑ έδωσε και το στίγμα των δικών της θέσεων και άκουσε τις τοποθετήσεις του κ. Χριστοδουλίδη, ενώ άγγιξαν και το γεωπολιτικό κομμάτι.

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι θα υπάρξει και τρίτη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη για ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης, πάνω σε συγκεκριμένη ατζέντα.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η συζήτηση ήταν «πολύ ουσιαστική και σε βάθος για θέματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής, ενέργειας και το Κυπριακό», προσθέτοντας ότι τα θέματα αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Αβέρωφ: Η όδευση γίνεται πράξη

Στην τελετή που σηματοδότησε την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου. «Σημαντική μέρα για την Πάφο μας, για όλη την Πάφο μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς, σιγά-σιγά και παρά τις μεγάλες κρίσεις που πέρασε ο τόπος τα τελευταία εννιά χρόνια συμπληρώνεται το εθνικό οδικό δίκτυο. Ένα δίκτυο που, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώτος σχεδιασμός με τον σύγχρονο τρόπο να ανατίθεται στους μελετητές και στους εργολάβους η ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης, ξεκίνησε το 2002 με την όδευση του δρόμου και με τη γνωστή μέθοδο του BOT», ανέφερε και πρόσθεσε πως μετά από 20 χρόνια πάλι η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού όπως ξεκίνησε η όδευση, τώρα με τον Νίκο Αναστασιάδη γίνεται πράξη. «Όμως ένα δίδαγμα ακόμα μια φορά, αν ο δρόμος ξεκινούσε το 2002 και ολοκληρωνόταν, θα τέλειωνε με 50-60 εκατομμύρια, τώρα για να τελειώσει ίσως να μην φτάσουν 400 εκατομμύρια. Ό,τι καθυστερεί στη λήψη απόφασης και στην υλοποίηση κοστίζει, όπως κόστισε και στον τόπο μας οι καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της κρίσης της οικονομικής του 2013. Αλλά πρέπει να βλέπουμε μπροστά, ο τόπος μας έχει τεράστιες προοπτικές όταν παίρνονται οι σωστές αποφάσεις στον σωστό χρόνο», κατέληξε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.