Οι εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, που αφορούν τις Καλές του Υπηρεσίες στην Κύπρο και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, επιβεβαιώνουν το τέλμα στο οποίο έχει εισέλθει το Κυπριακό Ζήτημα. Επαληθεύει ταυτόχρονα την τεράστια δυσκολία που παρατηρείται για να τεθεί και πάλι σε τροχιά διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, δεν γίνεται ρητή αναφορά στη συμφωνημένη βάση επίλυσης του Κυπριακού”, αναφέρει σε ανακοίνωση το Εκλογικό Επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη.

“Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η απουσία καταδίκης των συνεχόμενων προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχής της Αμμοχώστου”, προστίθεται.

“Όσον αφορά τις διαπιστώσεις στις οποίες έχει προβεί ο ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης, συμπεραίνεται ότι η μη ύπαρξη διαλόγου δυσχεραίνει το κτίσιμο αξιοπιστίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά, για να επιτύχουμε την αναστροφή της πορείας που έχει λάβει το Κυπριακό και να την επανατοποθετήσουμε στις ράγες της λύσης στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα.”