Είναι με μεγάλη ανησυχία που παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα καθορισμού του κατώτατου μισθού καθώς διαπιστώνουμε σημαντικές υπαναχωρήσεις σχετικά με τα όσα είχαν αρχικά συμφωνηθεί. 

Για τον ανεξάρτητο υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κατώτατος μισθός αποτελεί θέση αρχής. Στηρίζουμε την άμεση κατοχύρωσή του που θα καλύπτει οριζόντια όλους τους τομείς της οικονομίας, ισότιμα χωρίς αποκλεισμούς και διαβαθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βασικά κριτήρια για τη θέσπιση του, είναι η διασφάλιση ενός ελάχιστου και αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης στη δύσκολη αυτή συγκυρία υψηλού πληθωρισμού, ο σεβασμός των συλλογικών συμβάσεων και ταυτόχρονα η οχύρωση της αγοράς εργασίας από τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο κατώτατος μισθός, είναι μία ελάχιστη ασπίδα προστασίας για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, για τη νέα γενιά και για τις ευάλωτες ομάδες. Την ίδια ώρα ενισχύει την ευημερία του κοινωνικού συνόλου, ενώ προσθέτει αξία στην αγοραστική δύναμη των πολιτών και εν τέλει στην οικονομία της χώρας.