Διαφορετικούς τόνους φαίνεται να επιλέγουν οι Νίκος Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ Νεοφύτου απευθυνόμενοι προς το εκλογικό σώμα. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ παραμένει στοχοπροσηλωμένος στη συσπείρωση των Συναγερμικών γύρω από τη δική του υποψηφιότητα και γι’ αυτό επιλέγει να είναι πιο έντονος στις διατυπώσεις του. Αντίθετα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ν. Χριστοδουλίδης βλέπει πως η τακτική των ήπιων τόνων αποδίδει καρπούς και γι’ αυτό και συνεχίζει σ’ αυτό το τέμπο. 

Μιλώντας χθες στον Παχύαμμο, στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της αντίστασης, Νίκου Χρήστου Σολωμού, ο Ν. Χριστοδουλίδης τόνισε πως με διεκδικητικό ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, επιμονή, χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς ηττοπάθεια, χωρίς εσωστρέφεια, η προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου θα πρέπει να συνεχισθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εκείνο που απαιτείται αυτή την ώρα, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι η επίτευξη συνθηκών σύνεσης και ομοψυχίας… ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών και να αγωνιστούμε για να πετύχουμε τον κοινό στόχο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την απελευθέρωση της πατρίδας και της απαλλαγής της από τα συρματοπλέγματα της κατοχής. Οι στείρες και άνευ αντικειμένου αντιπαραθέσεις, η δημόσια μεταξύ μας διαπραγμάτευση, ο απαξιωτικός και μηδενιστικός λόγος προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων, δεν μπορούν να έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και δεν συμβάλλουν, κατέληξε, στην προσπάθεια, που πρέπει να είναι κοινή για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Το Σάββατο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου μιλώντας σε συγκέντρωση στη Χοιροκοιτία και απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ εξέφρασε τη βεβαιότητα της εκλογής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας και κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην ακούν τους δημοσκόπους γιατί «αυτοί πάντα ήθελαν τον Δημοκρατικό Συναγερμό να διαλύεται».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Στην ομιλία του ο υποψήφιος για την ΠτΔ τόνισε πως «δεν έγινε μεταρρύθμιση σε αυτό τον τόπο που να μην έχει τη σφραγίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Θέλω να νιώθετε περήφανοι για την παράταξη μας. Η μεγαλύτερη επιτυχία μας για να μιλούμε σήμερα για την επικουρικότητα είναι γιατί ο Δημοκρατικός Συναγερμός με τον Γλαύκο Κληρίδη έβαλαν την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να μιλούμε σήμερα για εξουσίες και πόρους είναι αυτή η εξελικτική πορεία ως επιστέγασμα και της μεταρρύθμισης», ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου μίλησε και για τη μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ χαρακτηρίζοντάς την τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση των τελευταίων δεκαετιών. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το γκρεμίσει (το επίτευγμα) όμως υπάρχουν αδυναμίες τις οποίες παρατηρούμε και έχουμε υποχρέωση να τις διορθώσουμε», είπε.

Ανέφερε σε άλλο σημείο ότι μια δεκαετία που ο ΔΗΣΥ δεν ήταν κυβέρνηση «η χώρα οδηγήθηκε σε οικονομική χρεοκοπία».

Διερωτήθηκε αν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο αυτή την πορεία ανάπτυξης και σταθερότητας της χώρας «ιδιαίτερα τώρα που τα σύννεφα πυκνώνουν, μιας νέας οικονομικής κρίσης όχι ενδεχομένως πολύ πιο δύσκολης από αυτήν που ζήσαμε την περίοδο πριν από το 2013».

Μπήκαν στη μάχη για καλά ΠτΒ και υπουργοί 

Ο Αβ. Νεοφύτου μιλούσε το Σάββατο σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η εκδήλωση είχε προεκλογικό χαρακτήρα και σ’ αυτή παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, οι υπουργοί Εσωτερικών Νίκος Νουρής, Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος και ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης, βουλευτές του ΔΗΣΥ και κοινοτάρχες.

Ο ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής κατά την ομιλία του κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ να εργαστούν ώστε να αναδειχθεί στην Προεδρία ο Αβέρωφ Νεοφύτου, τον οποίο χαρακτήρισε άνθρωπο των λύσεων και των συναινέσεων, που υλοποιεί καινοτόμες εισηγήσεις και δημιουργεί συνεργασίες.

Ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου ξεκίνησε από την τοπική αυτοδιοίκηση και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι κοντά στον πολίτη, τη σημασία που έχει να επιλύεις προβλήματα και να ακούεις.