Για την απόφαση της ΕΔΕΚ να στηρίξει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως ενισχύεται η προσπάθεια η οποία ξεκίνησε μέσα από την κοινωνία έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Όπως τονίζει ο κ. Χριστοδουλίδης, η προσπάθεια αυτή υπηρετεί την ανάγκη να «εργαστούμε συλλογικά προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας και της υιοθέτησης σύγχρονων αντιλήψεων και νοοτροπιών μακριά από συγκρουσιακές προσεγγίσεις και αντιπαραγωγικές πρακτικές του παρελθόντος».

Την ίδια στιγμή, ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη, «που αντανακλά στις προσδοκίες της κοινωνίας για υπερβάσεις πέραν κομματικών, ιδεολογικών και άλλων διαφορών, με ζητούμενο τη συλλογική και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων και προβλημάτων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συντριπτικό «ναι» της ΕΔΕΚ στον Χριστοδουλίδη

«Η προσπάθειά μας συνεχώς ενδυναμώνεται. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία, συναίνεση, σύνθεση, συλλογικότητα και ενότητα, έτσι ώστε τα μηνύματά μας να φθάσουν σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες» τόνισε.

Σε αυτή την προσπάθεια, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης δεν περισσεύει κανένας. «Απευθυνόμαστε προς όλους, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής αφετηρίας και προέλευσης, καθώς ο στόχος για το μέλλον της πατρίδας μας είναι κοινός» κατέληξε.