Θέλησε να μην αφήσει κανένα από τους τρεις κύριους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας παραπονεμένο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Την ίδια ώρα όμως, η κίνησή του αυτή δεν άρεσε σε κάποιους άλλους υποψήφιους, με τον Γιώργο Κολοκασίδη να κάνει λόγο για παρέμβαση του Έλληνα ΥΠΕΞ. 

Ο Νίκος Δένδιας είδε χθες τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Νίκο Χριστοδουλίδη στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, με λίγη ώρα διαφορά τον καθένα. Μετά τις συναντήσεις δεν έγιναν δηλώσεις από κανένα, έγινε όμως μία δημοσίευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κοινή και για τους τρεις, από τον προσωπικό λογαριασμό του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Λευκωσία, συναντήθηκα με τους υποψηφίους για το προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη», έγραψε, ο Νίκος Δένδιας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έκανε τρεις διαφορετικές αναρτήσεις για τις συναντήσεις του Νίκου Δένδια, συνοδεύοντας μία σύντομη λεζάντα στη φωτογραφία με τον κάθε υποψήφιο.

«@NikosDendias με τον @AverofCY, υποψήφιο του @DISY1976  για το προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας», έγραψε για τη συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

«@NikosDendias με τον @Christodulides, ανεξάρτητο υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας υποστηριζόμενο από @DIKO1976 & @edek1969», ήταν η λεζάντα για τη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

«@NikosDendias με τον @AMavroyiannis, ανεξάρτητο υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας υποστηριζόμενο από το @AKEL1926», έγραψε για τη συνάντηση με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Πέραν από τη συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, οι υποψήφιοι συνέχισαν χθες τις επαφές τους στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που πραγματοποιούν. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά, Δημήτριο Νικολαΐδη.

«Είμαστε μια μικρή χώρα και θέλουμε δυνατούς συμμάχους και οι σύμμαχοί μας δεν είναι άλλοι από την Ευρώπη και το δυτικό κόσμο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για ξεκάθαρο προσανατολισμό της Κύπρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση με τη Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ, πραγματοποίησε χθες ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του επιτελείου του, στον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε, συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα που αφορούν την τεχνική εκπαίδευση. Θέματα όπως, η αναβάθμιση της διδακτέας ύλης, η ουσιαστική διασύνδεση των Τεχνικών Σχολών με την αγορά εργασίας, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των κτηριακών εγκαταστάσεων.

«Οι εισηγήσεις που κατατέθηκαν στη συνάντηση, θα μας βοηθήσουν στη διαμόρφωση των τελικών θέσεων που θα καταγραφούν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», τόνισε, ο κ. Μαυρογιάννης .

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης από την πλευρά του συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στη Βουλή Γιαννάκη Μούσα. Σύμφωνα με ανάρτηση του Γιαννάκη Μούσα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε την πρωτοβουλία να τον επισκεφθεί και να συζητήσει μαζί του τις θέσεις που προτίθεται να συμπεριλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα και που αφορούν τους Μαρωνίτες. «Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι αναμφίβολα ένας καλός γνώστης των θεμάτων που μας απασχολούν και ομολογώ πως το πλαίσιο των προγραμματικών του θέσεων, όπως το έχουμε συζητήσει, ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες και επιδιώξεις μας», έγραψε.