«Τα νέα πρακτικά που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα O Φιλελεύθερος επιβεβαιώνουν τα όσα επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον αφορά τα αληθή γεγονότα, όπως καταγράφηκαν κατά την περίοδο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Όπως αναφέρει ο Μάριος Πελεκάνος, χωρίς καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με κανέναν, «επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως τα αφηγήματα που διοχέτευαν κάποιοι των παραγόντων από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ήταν ψευδή και παραπλανητικά για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 4 Ιουλίου, με απώτερο στόχο από τη μια την απαλλαγή της τουρκικής πλευράς από τις ευθύνες για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά και από την άλλη τη δημιουργία ρήγματος στο εσωτερικό μέτωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Καταλήγοντας αναφέρει πως, «δεν θεωρούμε ότι είναι η ώρα της παρελθοντολογίας. Κρίνουμε, όμως, πως τα γεγονότα και η ιστορική αλήθεια διαψεύδουν όσους τα τελευταία πέντε χρόνια αποδέχονταν αφηγήματα που διαψεύδονται από τα ίδια τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών».