Ο απόηχος των εξελίξεων γύρω από το ΓεΣΥ δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη και την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων. Ιδιαίτερα όταν στις επαφές τους περιλαμβάνονται συναντήσεις με φορείς και οργανωμένα σύνολα ασθενών και φορείς της Υγείας. Το  πρόγραμμα του Ανδρέα Μαυρογιάννη χθες περιελάβανε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, με τα προβλήματα που καταγράφονται στον τομέα της υγείας και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ΓεΣΥ να ήταν το κύριο θέμα συζήτησης.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης κάλεσε την κοινωνία των πολιτών να συνεχίσει να επαγρυπνεί και να μην επιτρέψει το σαμποτάζ που επιχειρείται κατά του εθνικού συστήματος υγείας. Έκανε επίσης λόγο για μια σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση με την ΟΣΑΚ σε μια κρίσιμη στιγμή για τη δημόσια υγεία και για το σύστημα υγείας του τόπου. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ακόμα ότι τέτοιες συναντήσεις μπορούν να βοηθήσουν στο να αντιμετωπιστούν λυσιτελώς πάρα πολλά ζητήματα, με τις δύο πλευρές να παραμένουν σε επαφή για την ανεύρεση τρόπων συμβολής στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων, αλλά και στην επίλυση όλων των προβλημάτων τα οποία εγείρονται από την ομοσπονδία και τους ίδιους τους συνδέσμους ασθενών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μάριος Κουλούμας δήλωσε πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τη μεγάλη μεταρρύθμιση της υγείας, όπως είναι το Γενικό Σύστημα Υγείας και η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι θα πρέπει να στηριχθούν έμπρακτα και να περιφρουρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να επιλύσουν τα προβλήματά τους ώστε να προσφέρονται οι υπηρεσίες υγείας στον Κύπριο πολίτη με ποιότητα και επάρκεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ενδέχεται να βρισκόμαστε ενώπιον δυσάρεστων εξελίξεων αναφορικά με το Γενικό Σύστημα Υγείας υπό το φως των γεγονότων των τελευταίων ημερών, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση με την ΟΣΑΚ, τις απόψεις της οποίας, όπως είπε, εκτιμά καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση.

Συμπλήρωσε πως το ΓεΣΥ είναι μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις του τόπου και πρέπει να διαφυλαχθεί τόσο η φιλοσοφία του, όσο και η αρχιτεκτονική του. «Βεβαίως όλα αυτά τα πράγματα επιδέχονται βελτίωσης, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε την υπόσκαψη και τις προσπάθειες που γίνονται για να μην αφεθεί το σύστημα να φτάσει στο επίπεδο και την ταχύτητα που πρέπει», είπε. Θεωρούμε, συνέχισε ο κ. Μαυρογιάννης, «ότι η κοινωνία των πολιτών κατάφερε αυτή τη φορά να προστατεύσει και να διασώσει το σύστημα, χρειάζεται να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε και να προσέχουμε για να βελτιώσουμε τα πράγματα και να μην αφήσουμε αυτό το σαμποτάζ που πάει να γίνει στο εθνικό σύστημα υγείας», ενώ είπε καταληκτικά πως επιχειρείται μια προσπάθεια αλλοίωσης της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ.