Προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» το χαμένο απόρρητο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, που αποκάλυψαν ο «Φιλελεύθερος» και η Hellas Journal, και το οποίο αποδεικνύει τη διπλωματική «απάτη» του Έσπερ Μπαρθ Άιντε εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Τα είχε στήσει όλα, όμορφα και ωραία, για να αποενοχοποιήσει, μία δια παντός, την κατοχική Τουρκία από το έγκλημα της εισβολής και της κατοχής της Κύπρου. Τα έγγραφα, και αυτά που δημοσιεύσαμε τον περασμένο Νοέμβριο και αυτό της περασμένης Κυριακής, τούτο ακριβώς αποδεικνύουν: ότι η Τουρκία δεν υποχώρησε από την κατακόκκινη γραμμή της για τις αναχρονιστικές εγγυήσεις, για τα επεμβατικά «δικαιώματα» και για τη μη απομάκρυνση του στρατού του Αττίλα. Ότι άλλο λέγεται είναι μία προσφορά στο ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας. 

Υποστηρίχθηκε από τον αποτυχημένο πρώην Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού ότι μας έδωσε τα έγγραφα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης για να τον σώσουμε από αυτούς που τον κατηγορούν ότι ευθύνεται αυτός για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά, και όχι η Τουρκία. 

Πρώτα απ’ όλα, εμείς κατηγορούμε δημόσια τον κ. Αναστασιάδη ότι κατέθεσε στις διαπραγματεύσεις, στο ελβετικό θέρετρο, τις χειρότερες προτάσεις στην ιστορία του Κυπριακού. Καθαρά και ξάστερα το λέμε και το επαναλαμβάνουμε. Οι προτάσεις του οδηγούσαν σε τουρκοποίηση της Κύπρου. Ευτυχώς οι Τούρκοι τις αγνόησαν… 

Στον κ. Κυπριανού άρεσαν οι απαράδεκτες προτάσεις του συνεταίρου του στο Κυπριακό, Προέδρου της Κύπρου. Ότι είναι συνέταιροι στο εθνικό θέμα το γνωρίζουν και οι πέτρες. Άστε που ο κ. Αναστασιάδης ήθελε να φύγει από την Ελβετία για να εξυπηρετήσει το ΑΚΕΛ, επειδή είχε δυσκολίες με τους οπαδούς του. Τούτοι, ο κ. Άντρος και ο κ. Νίκος, νομίζουν ότι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο. 

Ήθελα επίσης να πω στον αποτυχημένο πρώην Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ότι προσωπικά κερδίζω τα έγγραφα με διάφορους νόμιμους τρόπους και επίσης, αν κάποιος επιθυμεί να μου δώσει ντοκουμέντα, τα παίρνω, αφού προηγουμένως τα επιβεβαιώσω. Η επιβεβαίωση χρειάζεται, μερικές φορές, μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως καλή ώρα το νέο έγγραφο με όλους τους διαλόγους του δείπνου, όταν ο φίλος του κ. Κυπριανού, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τα τίναξε όλα στον αέρα. Εάν δεν επιβεβαιώσουμε, λοιπόν, και την τελευταία γραμμή, δεν πρόκειται να δημοσιεύουμε αυτό το έγγραφο. Άλλωστε, από το 1989 που συμμετέχω σε έρευνες, δεν βρέθηκε ούτε ένας να διαψεύσει ούτε ένα έγγραφο. 

Πάμε παρακάτω: Βασικά τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών, δεν δικαιώνουν κανένα. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ΜΟΝΟ την κατοχική Τουρκία και τον Άιντε. Την εξευτελίζουν την κατοχική δύναμη. Διότι ενώ διατείνεται ότι ο σκοπός της είναι η λύση του Κυπριακού, αποδεικνύεται ότι με τη δήθεν λύση απαιτεί να παραμείνουν τα κατοχικά στρατεύματα, οι εγγυήσεις της και βεβαίως το «δικαίωμα» της εισβολής, στην περίπτωση που θεωρήσει ότι κινδυνεύει ένας Τουρκοκύπριος, ας πούμε, στην Πάφο. 

Αυτή τη …λύση θέλουν όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Αναστασιάδης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στην ιστορία του Κυπριακού; Ας το πουν δημόσια ότι συμφωνούν με την κατοχική δύναμη. Διότι τα λόγια και οι πράξεις τους αυτό αποδεικνύουν. Οι άνθρωποι έχουν και ένα δικαιολογημένο παράπονο, για να τα λέμε όλα. Εξέλεξαν τον Νίκο Αναστασιάδη στην προεδρία, τον πολιτικό του «ναι» στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, και περίμεναν ότι θα επανάφερε εκείνο το απαράδεκτο κείμενο και θα έκλειναν το Κυπριακό μία για πάντα. Δεν κατάλαβαν το απλό και το αυτονόητο: άλλο να ρίχνει πέτρες από την αντιπολίτευση και άλλο να πρέπει να βάλεις υπογραφή στην ταφόπετρα της Πατρίδας σου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Και δεν μας λέτε κ. Κυπριανού: Γιατί ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν κατάφερε να λύσει το Κυπριακό; Ο Γιώργος Βασιλείου; Ο Γλαύκος Κληρίδης; Ο τελευταίος να θυμίσω, απέρριψε το πρώτο σχέδιο Ανάν, που με τη λογική του ΑΚΕΛ ήταν καλύτερο από το πέμπτο που καταδίκασε ο λαός στο δημοψήφισμα. Γιατί όλοι που υποστηρίζουν τον «πικρό συμβιβασμό» δεν κατάφεραν να λύσουν το εθνικό μας πρόβλημα; Είμαι βέβαιος ότι θα μουρμουρίσετε διάφορες δικαιολογίες, αλλά δεν σας πιστεύουν ούτε τα κομματικά σας στελέχη. Πόσο μάλλον οι οπαδοί του ΑΚΕΛ. 

Όλοι οι πρόεδροι της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένου του κ. Αναστασιάδη, του προέδρου του «ναι», βρήκαν απέναντι τους τσιμέντο από την Τουρκία. Και ιδιαίτερα ο κ. Άντρος, που καυχιέται πως είναι φίλος του Τσαβούσογλου, άκουσε από πρώτο χέρι, με ποια λύση συμβιβάζεται ο Ταγίπ Ερντογάν. Την πλήρη υποταγή της Κύπρου. Αλλά συνεχίζει να πιστεύει ότι για την αποτυχία λύσης του Κυπριακού ευθύνεται η πλευρά μας. Κάνει λάθος. Όπως λάθος ήταν όλη του η πολιτική καριέρα. Εγκλωβίστηκε στο «κομμουνιστικό» ΑΚΕΛ ενώ αλλού κοίταζε. Πάντα με εντυπωσίαζε η ευκολία με την οποία η αμερικανική πρεσβεία του έκλεινε ραντεβού ακόμα και με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. 

Προσωπικά έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και είμαι χαρούμενος ότι είχα την ευκαιρία, με την αποκάλυψη των μυστικών εγγράφων του ΟΗΕ, να αποδείξω την ενοχή της Τουρκίας. Που μας έχουν οδηγήσει οι Κύπριοι πολιτικοί συμπεριλαμβανομένου του κ. Κυπριανού; Από θύμα η Κύπρος έχει μετατραπεί σε θύτη. Και μερικοί εξ αυτών δεν θα ησυχάσουν μέχρι να επιβάλουν λύση που θα χαρίζει τον έλεγχο της Κύπρου στην ισλαμική Τουρκία. Τα θερμά μας συγχαρητήρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: 

Η κ. Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, πρώην υπουργός Εξωτερικών επιλεγμένη από τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη Χριστόφια -άσχετα αν το μετάνιωσαν μετά- το βρήκε!!! Από εμάς επίσης θερμά συγχαρητήρια κυρία υπουργέ. Μας έπιασε στα πράσα! Τι ξεφούρνισε πάλι; Αποκαλύψαμε, ισχυρίστηκε, το χαμένο απόρρητο πρακτικό του Κραν Μοντανά για να βοηθήσουμε τον προεδρικό υποψήφιο, Νίκο Χριστοδουλίδη. Άσχετα αν από το έγγραφο στηρίζεται ο άλλος προεδρικός υποψήφιος, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Μα τι μυαλό αυτή η Κυρία! Τι σοφία! Αλήθεια το λέω: Ήθελα να ήξερα τους λόγους για τους οποίους οι δύο Πρόεδροι της Δημοκρατίας την επέλεξαν για υπουργό Εξωτερικών… Η πρώην πρέσβειρα ήταν στη συνάντηση της 4ης Ιουλίου, αλλά δεν άνοιξε το στόμα της να πει ούτε καλημέρα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζει κανείς εάν λάμβαναν μισθό τα μέλη των ομάδων που συνόδευαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις διαπραγματεύσεις. Διότι, ως γνωστό, τα έξοδα στα ακριβά ξενοδοχεία ήταν πληρωμένα… Οι μόνοι που πλήρωναν ήταν οι δημοσιογράφοι και τα μέσα που αντιπροσώπευαν… 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: 

Εμείς θα περιμένουμε την αποκάλυψη του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, του κ. Μαργαρίτη Σχοινά, για τον υποψήφιο του αυταρχικού Πούτιν στις κυπριακές προεδρικές εκλογές. Ποιος να είναι άραγε; Μπας και είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου; Διότι γενικά οι δεξιοί έχουν μία αγάπη για τον «Ξανθό Ηγέτη» του «Ξανθού Έθνους», που αν και φανατικός ορθόδοξος υποστηρίζει με νύχια και με δόντια τον «φίλο» Ταγίπ Ερντογάν… 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: 

Οι συνάδελφοι Χριστάκης Γεωργίου και Διονύσης Δονυσίου, που μιλούν για βαποράκια, ξέχασαν ότι εμείς δεν μάθαμε τη δημοσιογραφία στη Μόσχα. Για τα βαποράκια ας ψάξουν μέσα στο γραφείο τους…