Οι τόνοι αρχίζουν να ανεβαίνουν και μαζί και το πολιτικό θερμόμετρο. Η προεκλογική μπήκε ήδη στην τελική ευθεία και η ατμόσφαιρα αρχίζει και πάλι να μυρίζει μπαρούτι, με τα επιτελεία και τους υποψήφιους να ανταλλάζουν πυρά. Όλα αυτά, την ώρα που αρχίζει να γίνεται η πρώτη αποτίμηση της κατάστασης όπως έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής. Στην εξίσωση του προεδρολογικού σκηνικού μπήκε τις τελευταίες μέρες και ο διάλογος που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ τεσσάρων ανεξάρτητων υποψηφίων για συνεργασία με τους τρεις να αποσύρονται υπέρ του ενός. 

Στην Πινδάρου φαίνεται να αποφάσισαν να βγουν δυναμικά το Σαββατοκύριακο με ανακοινώσεις με τις οποίες απαντούσαν το μεν Σάββατο στον Νίκο Χριστοδουλίδη και το ΔΗΚΟ για το θέμα της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο όπλων, την δε Κυριακή με δηκτικό τρόπο στον Ανδρέα Μαυρογιάννη για το άρθρο του σχέση με το Κράτος Πρόνοιας.

Στο άρθρο του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με τίτλο «Η κοινωνική πολιτική δεν είναι ”χρυσά» παυσίπονα”», ασκούσε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, επιχείρησε να «χρυσώσει» το χάπι για την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής κατά τη σχεδόν δεκάχρονη διακυβέρνησή του.

Απαντώντας χθες η Πινδάρου σημειώνει πως είναι με έκπληξη και ανησυχία που διάβασαν την ανακοίνωση του Ανδρέα Μαυρογιάννη, διότι, όπως αναφέρουν, «θα περιμέναμε από τον υποψήφιο του κόμματος της Αριστεράς να ήταν περισσότερο διαβασμένος στα ζητήματα της κοινωνικής πρόνοιας.  Ανησυχία γιατί δείχνει ότι δεν έχει επαφή με την κυπριακή κοινωνία αλλά και με τον τρόπο που διεκπεραιώνεται μια πολιτική σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Συνεχίζοντας ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι θα ανέμεναν από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη «να μπορούσε τουλάχιστον αντικειμενικά να συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση και τα όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια, με αυτά που το ΑΚΕΛ παρέδωσε το 2013». 

Από το επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη σήκωσαν το γάντι και απάντησαν στην Πινδάρου σε ανάλογο τόνο. 

«Φοιτητές στη Λεμεσό στήνουν τσαντίρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ύψος των ενοικίων. Άλλοι εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών δυσχερειών. Χιλιάδες συμπολίτες μας πλήττονται από την ακρίβεια στα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στην ενέργεια. Η πλειονότητα των ανθρώπων αυτού του τόπου αγωνιά για το μέλλον τους και των παιδιών τους. Οι νέοι μας, βρίσκονται στο περιθώριο, αμειβόμενοι με μισθούς που μετά βίας φτάνουν για το ενοίκιό τους. Σε όλα αυτά αναφέρεται στο σημερινό του άρθρο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης», αναφέρουν.

Ο υποψήφιος, εξάλλου, συνεχίζει την περιοδεία του σε ολόκληρη την Κύπρο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου του. «Διεξάγοντας ανοικτό διάλογο με φορείς, οργανωμένα σύνολα και πολίτες, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επιδιώκει να αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας, ακούγοντας για όσα απασχολούν τους πολίτες και τους προβληματίζουν, ενώ παράλληλα καταθέτει και συζητά με αυτούς τις προτάσεις του που βρίσκονται υπό διαμόρφωση», αναφέρεται.

Στον ΔΗΣΥ απάντησαν και στην ανακοίνωση του Νίκου Χριστοδουλίδη και του ΔΗΚΟ, σε σχέση με την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ 

«Η ολική άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ, εκτός από αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας της κυβέρνησης τα τελευταία δέκα χρόνια, έγινε εφικτή για έναν σημαντικό λόγο: την απαγόρευση ανεφοδιασμού ρωσικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της Κύπρου. Και αυτοί που είχαν την αναγκαία τόλμη να λάβουν και να εφαρμόσουν αυτή την απόφαση, είναι ασφαλώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι αρμόδιοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Κασουλίδης και Πετρίδης, με την πολιτική στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού», αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Επαρχιακές συγκεντρώσεις

Γεμάτο αναμένεται να είναι το πρόγραμμα των τριών κύριων υποψηφίων και τις επόμενες μέρες, με δύο εξ αυτών να ετοιμάζονται για επαρχιακές συγκεντρώσεις. Το επιτελείο των Φίλων και Υποστηριχτών του Αβέρωφ Νεοφύτου διοργανώνει αύριο τη μεγάλη συγκέντρωση της Λεμεσού, στον αναδιομορφωμένο χώρο του ποταμού της Γερμασόγειας. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης από την άλλη διοργανώνει αύριο επαρχιακή συγκέντρωση στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Είχε προηγηθεί η εκδήλωση της Λάρνακας την περασμένη Παρασκευή.

Στο επιτελείο του Ανδρέα Μυαρογιάννη ετοιμάζονται για τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στις 4 Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα γίνει η παρουσίαση των θέσεων του υποψηφίου.