Λεπτομέρειες για τα πλάνα της Τουρκίας όσον αφορά τις πτήσεις από τη Ρωσία στο ψευδοκράτος δίνει μέσα από ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ. Επικαλούμενη πληροφορίες της, η εφημερίδα αναφέρει πως οι πτήσεις από το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν, έχουν προγραμματιστεί μέσω Αττάλειας και αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο. Παράλληλα η εφημερίδα αναφέρει πως οι πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο δρομολόγιο Μόσχα-Αττάλεια-«ΤΔΒΚ» θα είναι επί καθημερινής βάσης και στην πρώτη πτήση αναμένεται πως θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αξιοσημείωτο, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι πως η εν λόγω κίνηση έγινε μετά από την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με ειδικούς, η Ρωσία κάνει κινήσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Ρωσία θα βρει φόρμουλα»

Αναφερόμενος στη Συμφωνία του Σικάγου του 1944, ο καθηγητής Ατούν, σύμφωνα πάντα με τη Γενί Σαφάκ είπε πως: “Η Ρωσία πρέπει να βρει εξαρχής μια φόρμουλα για αυτή τη συμφωνία. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται στη γραμμή Μόσχα-Αττάλεια προς το παράνομο αεροδρόμιο, “Ερτζάν”. «Η Τουρκία είναι ο μόνος σύμμαχος της Ρωσίας στο μπλοκ του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία δεν θέλει να χάσει την Τουρκία», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, οι πτήσεις θα έχουν οικονομικές και διπλωματικές επιπτώσεις. Η εφημερίδα υπογραμμίζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία που να αναγνωρίζει την «ΤΔΒΚ», επισημαίνοντας πως αυτό το βήμα που έκανε η Ρωσία μπορεί να ερμηνευτεί ως διπλωματική εξέλιξη.