Η ώρα των αποφάσεων για τις προεδρικές εκλογές έφτασε και για τη Δημοκρατική Παράταξη. Το ερχόμενο Σάββατο, αναμένεται να ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν για ξεκάθαρη τάση υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη. Όπως πληροφορούμαστε, ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν απέστειλε χθες επιστολή στον Νίκο Χριστοδουλίδη, στην οποία περιλαμβάνονται θέσεις του κόμματος τις οποίες καλείται ο υποψήφιος να περιλάβει στο πρόγραμμα διακυβέρνησής του. Οι δύο πλευρές είχαν τη δεύτερη συνάντηση τους τις προηγούμενες μέρες, κατά την οποία τέθηκαν ενώπιον του υποψηφίου σειρά θέσεων που αφορούν κεφαλαιώδη ζητήματα, όπως το Κυπριακό και η Οικονομία, καθώς επίσης διάφορα άλλα θέματα που άπτονται της εσωτερικής διακυβέρνησης. Στην επιστολή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης καλείται να απαντήσει στα ζητήματα που εγείρονται από πλευράς ΔΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις συγκλίσεις επί αυτών που τίθεται.

Σημείο αναφοράς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής από τον Νίκο Χριστοδουλίδη εάν και εφόσον εκλεγεί στην Προεδρίας της Δημοκρατίας. Πηγές από τη ΔΗΠΑ ανέφεραν ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι μία συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των κινδύνων που έρχονται αλλά και για επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων για το συνολικό καλό του τόπου. Η συγκρότηση Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, είναι ένα σημείο το οποίο ανέδειξε και ο ίδιος ο υποψήφιος το τελευταίο διάστημα στις ομιλίες του, στήνοντας ουσιαστικά τις γέφυρες συνεργασίας με τη Δημοκρατική Παράταξη.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη συνέντευξη του στον «Φ» της Κυριακής, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε μεταξύ άλλων τα εξής: Όντως είναι κάτι που έχω επεξεργαστεί, ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης. «Θεωρώ ότι είναι ο τρόπος για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Μέσα από τον διάλογο με την κοινωνία, ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν είναι πως οι προκλήσεις και τα προβλήματα που έχουμε ενώπιόν μας, δεν έχουν ούτε ιδεολογικό, ούτε κομματικό χαρακτήρα»|.

Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο και η Πολιτική Γραμματεία της ΔΗΠΑ. Ενώπιον των συλλογικών οργάνων του κόμματος θα τεθούν τα δεδομένα, ως αποτέλεσμα του διαλόγου με τους υποψηφίους και θα ετοιμαστεί η σχετική πρόταση προς το Πολιτικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο, στις 10 το πρωί στο κτήριο της ΠΟΕΔ.