Ομόφωνη εισήγηση για υποστήριξη του υποψήφιου για την Προεδρία, Νίκου Χριστοδουλίδη αποφάσισε να εισηγηθεί προς το Πολιτικό Συμβούλιο, η Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ), μετά από συνεδρία που πραγματοποιήθηκε σήμερα. 

Η εισήγηση θα τεθεί ενώπιον του  Πολιτικού Συμβουλίου, του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Παράταξης, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο στις 10:00 το πρωί ώστε να λάβει την τελική απόφαση για τις Προεδρικές Εκλογές.

Να υπενθυμίσουμε πως, ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν την περασμένη Δευτέρα απέστειλε επιστολή στον Νίκο Χριστοδουλίδη, στην οποία περιλαμβάνονται θέσεις του κόμματος τις οποίες καλείται ο υποψήφιος να περιλάβει στο πρόγραμμα διακυβέρνησής του.

Οι δύο πλευρές είχαν τη δεύτερη συνάντηση τους τις προηγούμενες μέρες, κατά την οποία τέθηκαν ενώπιον του υποψηφίου σειρά θέσεων που αφορούν κεφαλαιώδη ζητήματα, όπως το Κυπριακό και η Οικονομία, καθώς επίσης διάφορα άλλα θέματα που άπτονται της εσωτερικής διακυβέρνησης. Στην επιστολή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης καλείται να απαντήσει στα ζητήματα που εγείρονται από πλευράς ΔΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις συγκλίσεις επί αυτών που τίθεται.