Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περιοδεύει σήμερα από το πρωί στην επαρχία Πάφου για εγκαίνια έργων, κατάθεση θεμέλιων λίθων και κλείνει την περιοδεία του με την εκδήλωση κατά την οποία ο δήμαρχος της Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, θα του παραδώσει το κλειδί της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνουν και δηλώσεις από μέρους του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί στο θέμα που έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου στο debate της Δευτέρας στο «Σίγμα», για σκιές που οφείλει να ξεκαθαρίσει. Μέχρι τώρα, ο Πρόεδρος δεν έκανε οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ όπως πληροφορούμαστε, όσες φορές ρωτήθηκε από τους συνεργάτες του τι να απαντούν όταν ρωτηθούν για το συγκεκριμένο θέμα, η απάντηση του ήταν πάντα η ίδια: «Θα τοποθετηθώ εγώ». Αυτό δείχνει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει πάρει προσωπικά το ζήτημα. Το ποια θα είναι η αντίδραση του δεν μπορεί κάποιος να προβλέψει με βεβαιότητα, ωστόσο εκτιμάται ότι δεν θα ξεφεύγει από το πλαίσιο των προηγούμενων τοποθετήσεών του, ότι δηλαδή ξεκάθαρα και έντονα στηρίζει την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, ως του υποψηφίου της παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και η συζήτηση χθες στο Υπουργικό για τις προεδρικές εκλογές και την προεκλογική. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ήταν μία πολύ μικρής διάρκειας αναφορά, με αφορμή και τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο θέμα, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους υπουργούς προερχόμενους από τον ΔΗΣΥ να επαναβεβαιώνουν τη στήριξη τους προς τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Για το θέμα κλήθηκαν σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, οι οποίοι ρωτήθηκαν μάλιστα και για χθεσινό δημοσίευμα του «Πολίτη» που έκανε λόγο για  δυσφορία υπουργών με τη στάση του Προέδρου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές.

«Εγώ έχω δηλώσει τη στήριξή μου στην υποψηφιότητα του κόμματος από το οποίο προέρχομαι, το ίδιο έχει κάνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης και πρόσθεσε πως δεν έχει κάποιο άλλο σχόλιο επί δημοσιευμάτων.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καρούσος είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν έχω να προσθέσω κάτι». «Νομίζω είναι ξεκάθαρο», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε μέτωπο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Αβέρωφ

Από πλευράς Πινδάρου δεν υπήρξε οποιαδήποτε συνέχεια στο θέμα, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να βρίσκεται σε περιοδεία στις Βρυξέλλες, όπου είχε επαφές με διάφορους αξιωματούχους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν διιστάμενες απόψεις γύρω από το θέμα και ως προς το κατά πόσο καλώς ή κακώς έγινε η συγκεκριμένη αναφορά από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν πρόκειται στην παρούσα φάση να υπάρξει οποιαδήποτε συνέχεια στο θέμα, αναμένοντας ουσιαστικά να δουν εάν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς Προέδρου. Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι θα πρέπει ο Νίκος Αναστασιάδης να έχει ενεργό ρόλο στην προεκλογική, προκειμένου να βοηθήσει στην αύξηση της συσπείρωσης του κόμματος. Κάποιοι ερμήνευσαν την κίνηση Αβέρωφ, ως άσκηση πίεσης προς τον Αναστασιάδη ακριβώς για αυτό τον λόγο.

Τοπική ΔΗΣΥ Ιδαλίου

Ανακοίνωση της τοπικής Επιτροπής του ΔΗΣΥ Ιδαλίου αναφέρει ότι πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στο σωματείο του Χαλκάνορα Ιδαλίου στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι όλων των τοπικών επιτροπών των κοινοτήτων της περιφέρειας Ιδαλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επικείμενη περιφερειακή συγκέντρωση υποστήριξης του υποψήφιου Αβέρωφ Νεοφύτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου, στις 20:00 το βράδυ στο σωματείο του Χαλκάνορα στο Δάλι.