Στην Πινδάρου και το επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου θέλουν κρατούν στην επικαιρότητα το θέμα της λεγόμενης μυστικής συμφωνίας μεταξύ Νίκου Χριστοδουλίδη και ΔΗΚΟ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης την Κυριακή. Από το Δημοκρατικό Κόμμα, επαναλαμβάνουν διαρκώς πως πρόκειται περί ενός πλαστού εγγράφου και πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την μετεκλογική συνεργασία των δύο πλευρών.

Σημειώνουν μάλιστα πως η μόνη συμφωνία που υπάρχει είναι το πλαίσιο των 18 θέσεων πολιτικής που έδωσε το κόμμα στον υποψήφιο και ο Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε δεχτές. Η Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος θα συνεδριάσει σήμερα μελετώντας διάφορους τρόπους αντίδρασης στο σχετικό δημοσίευμα στο οποίο γίνεται λόγος για δέσμευση συνεργασίας των δύο πλευρών και μετά τις εκλογές, σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αρχικά είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρία του κομματικού οργάνου χθες, ωστόσο λόγω κωλύματος τριών μελών της, η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, όπως ήταν και αρχικά προγραμματισμένη.

Ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέδωσε τα σχετικά δημοσιεύματα και τις κατηγορίες από πλευράς Πινδάρου σε προσπάθεια να αποκόψουν τους συναγερμικούς ψηφοφόρους της υποψηφιότητας του. «Υπάρχει μια προσπάθεια να στείλουν ένα μήνυμα στους Συναγερμικούς οι οποίοι στηρίζουν την υποψηφιότητα μου και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρώην, απλοί ψηφοφόροι να δώσουν μια εικόνα ότι ανήκω σε έναν άλλον πολιτικό χώρο. Δεν ανήκω. Εκεί που ανήκω, είχα την τόλμη, το είπα δημόσια και δεν έχω απολύτως τίποτε να κρύψω. Ούτε Ευρωβουλευτής θέλω να γίνω ούτε Δήμαρχος», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΩΜΕΓΑ που ήταν φιλοξενούμενος. Αν ήθελα αξιώματα θα έμπαινα σε συμβιβασμούς. Ούτε μπήκα σε συμβιβασμούς.» Σημείωσε μάλιστα πως παρά την άρνηση ή την τοποθέτηση του κ. Νεοφύτου στο debate ότι ο Συναγερμός θα είναι στην αντιπολίτευση, «εγώ λέω ότι στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είναι στην κυβέρνηση όπως και προσωπικότητες από άλλους πολιτικούς χώρους, εάν και εφόσον ο λαός με τιμήσει με την ψήφο του. Δεν υπάρχει μυστική συμφωνία με κανέναν. Η μόνη συμφωνία που έχω είναι με τον κυπριακό λαό», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Είχε προηγηθεί και ανάρτηση του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο και για «παπαγαλάκια», αφήνοντας αιχμές ακόμα και κατά δημοσιογράφων.

Σε έντονο ύφος επανήλθαν χθες Επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου και Πινδάρου, σημειώνοντας πως οι μάσκες έπεσαν για τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσίευσε τη μυστική συμφωνία του με το ΔΗΚΟ. Μια συμφωνία που έγινε ενόσω ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον καλούσε να συμμετάσχει στις εσωκομματικές διαδικασίες του Δημοκρατικού Συναγερμού και ο Νίκος Χριστοδουλίδης έλεγε δημόσια πως ήταν νωρίς για τις προεδρικές εκλογές. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας επεξηγούν και γιατί ο κ. Χριστοδουλίδης αρνήθηκε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ενότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού», ανέφερε η εκπρόσωπος του Αβέρωφ Νεοφύτου Τζώρτζια Κωνσταντίνου, προσθέτοντας πως ο κ. Χριστοδουλίδης άλλα συμφώνησε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, άλλα με τον Μαρίνο Σιζόπουλο και άλλα με τον Μάριο Καρογιάν. 

Στο ίδιος μήκος κύματος και η τοποθέτηση της Πινδάρου, με τη βουλευτή του κόμματος Φωτεινή Τσιρίδου να δηλώνει πως ούτε μεταξύ τους στο ΔΗΚΟ δεν μπορούν να συνεννοηθούν όσον αφορά τη μυστική συμφωνία που έκαναν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. «Δύο επιλογές έχει ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Ή μπορεί να προβεί σε καταγγελία για το δημοσίευμα ή να ανακαλέσει τις ύβρεις και να παραδεχτεί ότι αυτό είναι το έγγραφο που ετοίμασε η γραμματεία του κόμματός του», επεσήμανε μεταξύ άλλων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Χριστοδουλίδης: Πρωτοβουλία κατά αποχής

Πρόταση για κοινή εκστρατεία όλων των υποψηφίων για εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους έστειλε το επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η πρόταση στάλθηκε διά επιστολής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε αυτήν αναφέρεται ότι η εγγραφή νέων ψηφοφόρων η οποία θα συμβάλει στη μείωση της αποχής, αλλά και στην ενεργότερη εμπλοκή των νέων στα κοινά, αποτελεί σημαντικό ζήτημα.

«Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μειώσουμε το ποσοστό της αποχής και οι επικείμενες προεδρικές εκλογές προσφέρονται για ανάληψη πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, καλώντας και τα άλλα επιτελεία ώστε να καταβληθεί μια συλλογική προσπάθεια και κοινή εκστρατεία των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας προς ενημέρωση των νέων και προτροπή τους για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.

Η επιστολή καταλήγει με την ελπίδα για θετική ανταπόκριση, ώστε να ακολουθήσει κοινή σύσκεψη των επιτελείων που θα διευθετήσει τις περαιτέρω διαδικασίες.