Ένταση δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του debate μεταξύ του Νίκου Χριστοδουλίδη, του Ανδρέα Μαυρογιάννη και του Αβέρωφ Νεοφύτου με αφορμή την πρόταση Νίκου Χριστοδουλίδη για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος στους δύο αντιπάλους του, ανέφερε πως ασκούν κριτική γιατί δεν έχουν την στήριξη των κομμάτων που τους στηρίζει και τόνισε πως υπάρχουν αξιόλογα άτομα τόσο εντός κομμάτων όσο και εκτός, τόσο από τον ΔΗΣΥ όσο και από την Αριστερά που μπορούν να συμπεριληφθούν σε μία κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Την ίδια στιγμή τόνισε πως ο ίδιος έχει ξεκάθαρο προφίλ για το ποια άτομα θα βρίσκονται στο Υπουργικό.

Ο κ. Μαυρογιάννης πάνω σε αυτό είπε ότι, πάντα άκουγε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας οι οποίες αποτελούν παρωχημένες πρακτικές. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «δεν είμαι ακελικός υποψήφιος. Είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος. Δεν θα αποκλείσω κανένα που συμμερίζονται τις ίδιες πρακτικές μαζί μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Debate / Διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι τρεις υποψήφιοι

Πάνω σε αυτό ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «άλλο ενότητα, άλλο ακταρμάς» επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αξιόλογα άτομα εκτός κομμάτων αλλά δεν μπορεί να γίνει έτσι διακυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα τόνισε πως «όλοι οι πρόεδροι προερχόμενοι από τον ΔΗΣΥ, πέρασαν από τις διαδικασίες του κόμματος αλλά ακολουθούν την πολιτική του κόμματος».

Απαντώντας ο κ. Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως «οι τοποθετήσεις σας αποδεικνύουν την απόσταση από την κοινωνία των πολιτών. Επειδή ο κ. Νεοφύτου δεν εξασφάλισε την κομματική αποδοχή, σημαίνει θα κάνουμε κυβέρνηση ακταρμά;»