Σε χθεσινή συνέντευξή του ο ΠτΔ ανέφερε: «αποτελεί δικαίωσή μου, το γεγονός ότι επελέγησαν τρεις των συνεργατών μου ως οι κύριοι υποψήφιοι να με διαδεχθούν». «Η δήλωση αυτή εκφράζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προεκλογική μας κατάσταση. Στα δέκα χρόνια που κυβέρνησε, η Κύπρος να πέφτει τα βράχια της διχοτόμησης και να βουλιάζει στη διαφθορά, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος δηλώνει ”δικαιωμένος”», αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης.

«Οι «τρεις των συνεργατών» του προέδρου επιμελώς απέφυγαν να σχολιάσουν τη συνέντευξη, γιατί γνωρίζουν ότι είχαν άμεση εμπλοκή στη διαχείριση του Κυπριακού τα τελευταία χρόνια. Οι ευθύνες τους για τα σημερινά χάλια στο κυπριακό, είναι τεράστιες. Άφησαν το Πλαίσιο του ΓΓ να εκτροχιαστεί και, τώρα, πέντε χρόνια μετά, ζητούν συνομιλίες από εκεί που έμειναν το 2017!

Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Χριστοδουλίδης  συμφωνούσε πλήρως και σε όλα με τον απερχόμενο πρόεδρο και είχε αγωνία μόνο για την προσωπική του καριέρα.

Ο τέως διαπραγματευτής κ. Α. Μαυρογιάννης δήλωσε δημόσια πως ο πρόεδρος έκανε «ιδεοθύελλες» για δύο κράτη. Ερωτώ: ο ίδιος τι έκανε για να τις σταματήσει; Η σιωπή του δείχνει ότι γνώριζε και συγκάλυπτε τις «ιδεοθύελλες».

Ο κ. Χριστοδουλίδης είναι άμεσα υπεύθυνος γιατί η διαφθορά έσπασε κάθε ρεκόρ. Τα χρυσά διαβατήρια περνούσαν σωρηδόν μπροστά στα μάτια στο Υπουργικό Συμβούλιο. Από την άλλη, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Αβ. Νεοφύτου επέδειξε πλήρη ανοχή στον καλπασμό της διαφθοράς επί διακυβέρνησης του κόμματός του, ενώ ψήφισε το νόμο για τον μειωμένο ΦΠΑ για τους νεοπολιτογραφηθέντες, για τον οποίο νόμο η Επιτροπή κινεί διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ερωτώ τους «τρεις των συνεργατών του». Όταν ο κ. Ακιντζί πρότεινε δημόσια την κατοχύρωση του Πλαισίου Γκουτέρες ως στρατηγική συμφωνία, οι ίδιοι τι θέση πήραν; Πολύ απλά σιωπούσαν.

Σήμερα ζητούν επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, αλλά πλέον κανένας δεν μάς πιστεύει.  Δυστυχώς, η τουρκική αδιαλλαξία έχει άλλοθι τη δική μας απραξία και τη δική μας αναξιοπιστία.

Οι «τρεις των συνεργατών του ΠτΔ» είναι μέρος του προβλήματος και κατά συνέπεια δεν μπορούν να είναι μέρος της λύσης.

Να γιατί απαιτείται αλλαγή προσώπων στη διαχείριση του κυπριακού», καταλήγει ο κ. Δημητριάδης.