Με κεντρικό μήνυμα ότι «τώρα είναι η ώρα των πολιτών. Είναι η ώρα όλων των Κυπρίων. Των πολλών και όχι των λίγων. Είναι η ώρα των συνενώσεων και όχι των αποκλεισμών», υπέβαλε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος έφθασε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» πλαισιωμένος από τις θυγατέρες του, η μεγαλύτερη εκ των οποίων, Ιωάννα, ήταν και η προτείνουσα της υποψηφιότητάς του, τη σύζυγό του Φιλίππα Καρσερά, τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο, τους αρχηγούς και στελέχη των κομμάτων, που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, όπως τον Νικόλα Παπαδόπουλο, Μαρίνο Σιζόπουλο και Μάριο Καρογιάν και άλλους υποστηρικτές του.

Στη δήλωσή του αμέσως μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως όλους αυτούς τους μήνες μίλησε με τον κυπριακό λαό και άκουσε προσεκτικά τις έγνοιες, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες του για την αυριανή διακυβέρνηση του τόπου. «Στη βάση αυτών των συζητήσεων εκπόνησα, με τη συνεισφορά δεκάδων άξιων συνεργατών, ένα σύγχρονο πρόγραμμα διακυβέρνησης που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κυπριακής κοινωνίας, που θα επιφέρει τομές και μεταρρυθμίσεις βελτιώνοντας την καθημερινότητα του συνόλου του κυπριακού λαού και δίνοντας προοπτική και ελπίδα σε όλους», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συμμετοχή και τη στήριξη χιλιάδων συμπατριωτών μας, κάθε ηλικίας, ιδεολογικής, κομματικής και κοινωνικοοικονομικής προέλευσης από όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου». «Εισπράττω καθημερινά, ως επικεφαλής αυτής της μεγαλειώδους προσπάθειας ανανέωσης, τη θερμή και ειλικρινή υποστήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας και είμαι για αυτό το λόγο ιδιαίτερα ευγνώμων», είπε.

Πιστεύω βαθύτατα, συνέχισε, «και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον που έρχεται και μας αξίζει. Είναι αυτό που δικαίως απαιτεί η κοινωνία, που μας ζητά να κάνουμε πράξει, με ενότητα και ευρύτερη συνεργασία. Αυτό επιβάλλουν και οι συνθήκες διεθνώς, αλλά και στην Ευρώπη». «Οι καιροί απαιτούν συνενώσεις και πολιτικές συγκλίσεις. Το απαιτούν επίσης οι εθνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με την έξαρση του αναθεωρητισμού της Τουρκίας στην Κύπρο, στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Συμπλήρωσε πως είναι πανέτοιμος για την αυριανή διακυβέρνησης της χώρας, «σχηματίζοντας κυβέρνηση ευρείας αποδοχής που θα υλοποιήσει το φιλόδοξο πρόγραμμά μας για να επιφέρει τομές και αλλαγές για τις οποίες θα είναι περήφανος ο κυπριακός λαός». «Στην τελική ευθεία προς τις προεδρικές εκλογές με μεγάλη αισιοδοξία παραμένω προσηλωμένος στην επόμενη μέρα που πρέπει να μας βρει όλους, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και προτίμησης υποψηφίου ενωμένους. Ο λόγος μου θα συνεχίσει να είναι συνενωτικός μακριά από προσπάθειες για πόλωση, διαχωριστικές γραμμές και προσεγγίσεις που δεν βοήθησαν ποτέ τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «τώρα είναι η ώρα των πολιτών. Είναι η ώρα όλων των Κυπρίων, των πολλών και όχι των λίγων, των συνενώσεων και όχι των αποκλεισμών». Κάλεσε όλους τους πολίτες, και ειδικά τους νέους, να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές. «Προχωρούμε μαζί με τόλμη και αποφασιστικότητα για να κάνουμε πράξη αυτό που μπορούμε και μας αξίζει. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό για να πετύχουμε μια Κύπρο καλύτερη, μια πατρίδα επανενωμένη που να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της, σε όλες τις κοινότητες και τις θρησκευτικές ομάδες», είπε.

Ευχαρίστησε για τη στήριξη και τη δύναμη που πήρε και παίρνει καθημερινά και είπε πως ένα μήνα πριν τις εκλογές βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας πορείας ανανέωσης της χώρας, και τώρα μέσα από τη συνένωση δυνάμεων, πάμε δυναμικά για το μέλλον που μας αξίζει. Ένα μέλλον που θα είναι πιο ελπιδοφόρο για τα παιδιά όλων,  ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υποβλήθηκαν 14 υποψηφιότητες, αριθμός ρεκόρ

Σε δηλώσεις του στη συνέχεια και ερωτηθείς ποιο είναι το μήνυμα από το γεγονός ότι μια νεαρή υποστηρίζει τον πατέρα της για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως αυτό «έχει πολλά μηνύματα. Το πρώτο μήνυμα είναι η ανάγκη στήριξης της οικογένειας, η ανάγκη στήριξης όλων των συμπατριωτών μας αλλά την ίδια στιγμή και αυτό είναι ένα από τα βασικά μηνύματα της δικής μας προσπάθειας, η ανάγκη να στηρίξουμε τη νέα γενιά».

«Όπως ενδιαφέρομαι για τα δικά μου παιδιά ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενδιαφέρομαι για τα παιδιά όλων των συμπατριωτών μας, για το μέλλον της νέας γενιάς, για την οποία θα πρέπει να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική. Και θεωρώ ότι μέσα από τη δική μας προσπάθεια, μια προσπάθεια ανανέωσης, μπορούμε και έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό για να δημιουργήσουμε αυτή την ελπίδα και αυτή την προοπτική», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές επιβεβαιώνεται ότι κρατά την πρωτιά και εάν αλλάζουν οι στοχεύσεις του αυτό τον τελευταίο μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως είναι αισιόδοξος στη βάση και των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά σε καμία απολύτως περίπτωση δεν έχει κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Είπε επίσης ότι «δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος. Μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες η προσπάθειά μας συνεχίζεται».

Κληθείς να πει πως εξηγεί το ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μεγάλος μέρος των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ υποστηρίζουν αυτόν ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ανέφερε πως ο Πρόεδρος έχει τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη για το συγκεκριμένο θέμα, για τις εκλογές και την επόμενη ημέρα των εκλογών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με Αννίτα και έντονο άρωμα ΔΗΣΥ η υποψηφιότητα Αβέρωφ

Ο πατέρας μου θα είναι ένας Πρόεδρος που ενώνει, λέει η Ιωάννα Χριστοδουλίδη

Η κόρη του Ιωάννα Χριστοδουλίδη ερωτηθείσα για το γεγονός ότι η ίδια προτείνει την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη είπε πως είναι τιμή της που είχε αυτή την ευκαιρία να προτείνει τον πατέρα της, κάποιον που αγαπά και θαυμάζει αρκετά, όπως ανέφερε. Είπε πως τον θαυμάζει επειδή έχει αξίες, είναι ικανός και νιώθει ότι είναι ένας σύγχρονος ηγέτης με πλούσιο βιογραφικό τον οποίο εμπιστεύεται.

«Ακόμη και αυτοί που δεν τον στηρίζουν να ξέρουν ότι εάν γίνει Πρόεδρος θα είναι ένας Πρόεδρος που ενώνει και ένας Πρόεδρος για όλους και για αυτούς που τον στηρίζουν και για όσους δεν τον στηρίζουν», είπε η Ιωάννα Χριστοδουλίδη

Ερωτηθείσα αν θαυμάζει και τη μητέρα της απάντησε: “Εννοείται ότι θαυμάζω όλη την οικογένειά μου, αυτούς που στέκονται εδώ και όσους δεν στέκονται”. Είπε, ακόμη, χωρίς την μητέρα της κανένας τους δεν θα ήταν εδώ τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλα όσα έγιναν κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων

«Να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν» είπε ο Ν. Παπαδόπουλος, καλώντας σε στήριξη του Ν. Χριστοδουλίδη

Κάλεσμα για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας απηύθυνε από το Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά την επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας του κ. Χριστοδουλίδη. Σημείωσε, επίσης, ότι πρέπει «να χτίσουμε σε αυτά που μπορούν να μας πάρουν μπροστά» και «να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι κατανοεί πως προβλήματα όπως «ο πληθωρισμός, το μεταναστευτικό, η απελπισία σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού» έφεραν απογοήτευση και πικρία στους πολίτες.

«Όμως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, να αλλάξουμε αυτά που μας πληγώνουν, να χτίσουμε πάνω σε αυτά που μπορούν να μας πάρουν μπροστά, να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, καταλήγοντας ότι «όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να φέρουμε καλύτερες μέρες για τον τόπο».

Λόγω των απειλών εις βάρος της Κύπρου οι Προεδρικές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο σοβαρών απειλών σε βάρος της πατρίδας μας αλλά και σοβαρών επιπτώσεων κοινωνικών και οικονομικών από τις κρίσεις που βιώνουμε την τελευταία δεκαπενταετία, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, είπε ότι «είναι για αυτό το λόγο που αυτό που οι αντίπαλοι του Νίκου Χριστοδουλίδη θεωρούν ως μειονέκτημα εμείς το θεωρούμε ως πλεονέκτημα, ότι δηλαδή, η συνένωση δυνάμεων μέσα από μία εποικοδομητική συνεργασία μπορεί να τις οδηγήσουν να διαμορφώσουν και να υιοθετήσουν τις καλύτερες δυνατές προτάσεις».

Με αυτό τον τρόπο, συνέχισε, θα μπορέσουμε «να αντιμετωπίσουμε και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας αλλά κυρίως να δώσουμε αξιόπιστες λύσεις σε θέματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που αντιμετωπίζει ο λαός μας και κυρίως να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που σήμερα αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, ο οποίος, πρότεινε την υποψηφιότητα του Γιώργου Κολοκασίδη, μη ακολουθώντας την απόφαση του Κινήματος για στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα διαγραφών, συνέστησε υπομονή και παρέπεμψε στην απογευματινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ και κάλεσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να την παρακολουθήσουν.

Είναι η ώρα να δώσουμε στον λαό ελπίδα και προοπτική, λέει ο Μάριος Καρογιάν

Είναι η ώρα που πρέπει να δώσουμε σε αυτό τον λαό που πέρασε και περνά πολλά ελπίδα, προοπτική, δημιουργία, ανάπτυξη, ευημερία και πάνω από όλα διεκδίκηση της επανένωσης του τόπου μας, απελευθέρωσης του και των θεσμών, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ) Μάριος Καρογιάν.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές. «Οι προκλήσεις μεγάλες για τον τόπο μας, οι κίνδυνοι αλλά και οι ευκαιρίες που προσφέρονται. Δεν είναι η ώρα για μίση και πάθη, δεν είναι η ώρα για διχασμούς, δεν είναι η ώρα για μικρότητες, δεν είναι η ώρα μικροκομματικές πολιτικές στοχεύσεις», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «οι καιροί είναι χαλεποί, γι αυτόν τον λόγο σωστά ο Νίκος Χριστοδουλίδης από την αρχή λέει, ότι η Κύπρος χρειάζεται ενότητα, συναινέσεις, συνθέσεις. Κανένας δεν έχει το μαγικό ραβδί που να μπορεί να λύσει τα προβλήματα από μόνος του, κανείς δεν έχει την δυνατότητα ως δια μαγείας να επιλύσει τα πάντα».

Ο κ. Καρογιάν επεσήμανε ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι να βάλουμε πλάτες πολλοί».

«Και ο Νίκος Χριστοδουλίδης μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφίας του για κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής δίνει και το στίγμα της νέας εποχής ότι δηλαδή πρέπει όλοι μας να αφήσουμε, να παραμερίσουμε αυτά που μας χώρισαν και να επικεντρωθούμε σε αυτά τα σημαντικά που πρέπει να κάνουμε, αν πραγματικά αγαπούμε αυτόν τον τόπο και αν θέλουμε να υπηρετήσουμε αξιόπιστα και συνετά τον λαό μας που υποφέρει», κατέληξε.

ΟΙ 100 ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

1

Αβραάμ Αμαλία, Νομικός

 

2

Αβρααμίδου Χρυστάλλα (Ντένη), Αντιπρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου.

 

3

Αμερικάνου Δέσπω, Δικηγόρος

 

4

Ανδρέου Κυριάκος, Πρόεδρος Ασφαλιστών Κύπρου

 

5

Αρέστη Γεώργιος, Πρώην Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Κύπρου και τέως Δικαστής του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

6

Βασιλείου Αλέξια, Καλλιτέχνιδα – Συνθέτιδα-Μουσική Ακτιβίστρια

 

7

Βασιλείου Αντώνης, Ιατρός, πρώην Υπουργός

 

8

Βαφεάδης Αλέξης, Αρχιτέκτονας

 

9

Βήχας Κώστας, Ηθοποιός

 

 

10

Γαβριήλ  Γεώργιος, Αγωνιστής ΕΟΚΑ

11

Γεωργή Γεώργιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου

 

12

Γεωργιάδης Χριστάκης, Ιατρός

 

13

Γεωργίου Ιούλιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου

 

14

Γιαννάκη Κώστας, Κοινοτάρχης Μπέλαμπαϊς

 

15

 

Γιορδαμλής Αριστείδης, Νομικός, τέως Μέλος Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας

16

Γρουτίδης Γεώργιος, Πρόεδρος Οργάνωσης Αναπήρων Πολέμου 1974

 

17

 

Μαρίνα Δημάδη Παπαέλληνα, Επιχειρηματίας

18

Ζίττης Μάριος, Ιατρός

 

19

Ηλιοφώτου Σάββας, τέως Δήμαρχος Στροβόλου

 

20

 

Θεοφάνους Πασχάλης, Επιχειρηματίας

21

Θεοφίλου Θεόφιλος, πρώην Πρέσβης

 

22

Ιακωβίδου Χριστιάνα, Επιχειρηματίας

 

23

 

Ιωάννου Γιάννης, Αντιδήμαρχος Έγκωμης – Επιχειρηματίας

24

Ιωάννου Χρίστος, Πρώην Πρέσβης

 

25

Ιωνά Μυροφόρα, Φιλόλογος

 

26

Καλλένου  Νικολάου Χριστίνα, Οικοκυρά

 

27

 

Καμπανής Ιωάννης, Επαρχιακός Γραμματέας Παναγροτικού Αμμοχώστου – Κοινοτάρχης Σωτήρας

28

Καπαρτής Χρυσοβαλάντης, Ποδοσφαιριστής

 

29

Καραολής Μιχαλάκης, Χειρούργος Οδοντίατρος

 

30

Καρσερά Φιλίππα, Διπλωμάτης

 

31

Κασουλίδης Ανδρέας, Εκπαιδευτικός

 

32

Κεραυνός Ιάκωβος Μάκης, Πρώην Υπουργός

 

33

Κλεοβούλου Χαράλαμπος, Υποστράτηγός ε.α.

 

34

Κλεόπας Μιχάλης, Δικηγόρος

 

35

Κληρίδης Γιάννης, Νομικός

 

36

 

Κανναουρίδης Βασίλειος, Διευθυντής Γεωργικών Επιχειρήσεων – Αγρότης

37

Κόσης Νίκος, πρώην Υπουργός

 

38

Κουκούνη Χρυσάνθη, Συνταξιούχος Επιχειρηματίας

 

39

Δρ. Κουνούδης Αναστάσης, Επιχειρηματίας

 

40

Κουρούπη Μαρία, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της HERMES AIRPORTS

 

41

Κουράτου Αλέξανδρος, τέως Μέλος Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας

 

42

Κυπριανού Καρολίνα, Δημοσιογράφος – Διευθύντρια Κολλεγίου

 

43

Κυπριανού Μάρκος, πρώην Επίτροπος ΕΕ, πρώην Υπουργός

 

44

Κωμοδρόμου Ορθοδοξία, Δημοσιογράφος

 

45

Λακκοτρύπης Γιώργος, πρώην Υπουργός

 

46

Λεμονάρη Χατζήπαπα Ρόνα, Δημοσιογράφος

 

47

Λευκαρίτης Χριστόδουλος, Στατηγός ε.α.

 

48

Λοϊζίδου Προκοπίου Αντρούλα, Πρώην Ανώτερο Στέλεχος Τράπεζας

 

49

Λόττας Χαράλαμπος, Αντιστράτηγος ε.α.

 

50

Λυμπουρή Αθηνούλα,  Συνταξιούχος, Αδελφή Ήρωα Δώρου Λοΐζου

 

51

Μαρκίδη Λόρια, Πρώην Πρέσβης

 

52

Μασούρας Αντρέας, Καθηγητής Πανεπιστημίου

 

53

Μαυρονικόλα Κοκκινίδου Ειρήνη, πρώην βουλεύτρια, Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης

 

54

Μαυροπούλου Σύλβια, Επιχειρηματίας

 

55

Μαυροσκούφης Αριστείδης, Αντιστασιακός

 

56

Μέσσιου Μικαέλα, Επιχειρηματίας

 

57

Μηναϊδου Χρίστου Πηνελόπη, καταστηματάρχης

 

58

Μιλτιάδους Μαρία, Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

 

59

Μπέρου  Μαρούλα, Πρώην υπάλληλος ΚΕΟ

 

60

Νεοφύτου Ελένη Χριστοφορίδου, Αγωνίστρια ΕΟΚΑ

 

61

Νεοφύτου Μάριος, Επιχειρηματίας, Πρώην Επαρχιακός Γραμματέας ΕΔΟΝ

 

62

Δρ. Νικήτα Ελένη, Ιστορικός Τέχνης – Συγγραφέας, τέως Διευθύντρια Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

63

Νικολαϊδης Φίλιππος, Οικονομολόγος

 

64

Νικολάου Νικόλαος, Ιατρός – πρώην Δήμαρχος Ιδαλίου

 

65

Νικολάου Παλλάδιος, Πρώην Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής Μέσης Παιδείας

 

66

Οικονομίδης Νικόλαος, Επιχειρηματίας

 

67

Ορφανίδης Χρίστος, Γεωργός

 

68

Παπαγεωργίου Παπαχριστομάριος, Ιερέας

 

69

Παπαδοπούλου Αναστασία Μισιέλ, Δικηγόρος

 

70

Παπαέλληνα Χατζηστεφάνου Κλέα, Πανεπιστημιακός – Πρώην Πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού

 

71

Παπαλλής Αντώνης, Δικηγόρος

 

72

Παρίδης Κυριάκος, Διδάκτωρ Μαθηματικών, Πανεπιστημιακός

 

73

Πατσαλίδης Χριστόδουλος, Οικονομολόγος

 

74

Πετρίδης Πέτρος, πρώην Υπουργός

 

75

Πέτρου Μιχάλης, Επιχειρηματίας

 

76

Πικής Άγγελος, Συνταξιούχος τραπεζίτης

 

77

Πισιάρα Μαριάννα, Αθλήτρια

 

78

Πιττοκοπίτης Χαράλαμπος, πρώην Βουλευτής

 

79

Πολυχρονίδου Ζαρίφη Άννα, Επαγγελματίας Μάρκετινγκ

 

80

Ράσπα Μιχαηλίνα, Αρχιτέκτονας

 

81

Σαβεριάδη Ελένη, Χημικός – Διευθύντρια Κολλεγίου

 

82

Σαρρή Χριστίνα, Δικηγόρος

 

83

Σεργίδης Γεώργιος, Συνταξιούχος – πρώην Προϊστάμενος Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων στην Προεδρία

84

Σολομωνίδης  Δημήτριος, Επιχειρηματίας, πρώην Πρόεδρος ΑΕΛ

 

85

Σολωμού Στυλιανή, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

 

86

Σοφοκλέους Σοφοκλής, πρώην Υπουργός – Δήμαρχος Λευκάρων

 

87

Στυλιανού Άντια, Ιατρός

 

88

Ταπακούδη Κάκια, Πρόεδρος Συνδέσμου Φίλων Ιδρύματος ΘΕΟΤΟΚΟΣ

 

89

Τελώνης Ιωάννης, Οικονομολόγος

 

90

Τσαγγαρίδης Ανδρέας, Επιχειρηματίας

 

91

Φυτιρής Κώστας, Υποναύρχος ε.α.

 

92

Φωκάς Χάρης, Ιατρός

 

93

Χαραλαμπίδης Μάριος, Εκτελεστικός Διευθυντής Europa Donna Κύπρου

 

94

Χατζηγιάννης Μιχάλης, Μουσικός

 

95

 

Χατζηζήνωνος Μπελίντα, Επιχειρηματίας

96

Χατζημανώλης Χρίστος, πρώην Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου, τέως Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων

97

Χριστοδουλίδης Σάββας, Εικαστικός – Ακαδημαϊκός

 

98

Χριστοδουλίδου Έλλη, Αγωνίστρια ΕΟΚΑ

 

99

Χριστοδούλου Ζωή, Φιλόλογος

 

100

Χρίστου Πέτρου Έλενα, Ειδικός Ορθοδοντικός