Κατ’ ίδιαν χωριστές συναντήσεις με όλους τους Υπουργούς και Υφυπουργούς άρχισε από χθες, συνεχίζει σήμερα και θα ολοκληρώσει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην ατζέντα των συναντήσεων με τα μέλη της Κυβέρνησης περιλαμβάνονται τα εξής:

1. Συζήτηση προτεραιοτήτων στη βάση του προγράμματος διακυβέρνησης και καθορισμός συγκεκριμένων στόχων τις πρώτες 100 μέρες. 

2. Ετοιμασία σχεδίων δράσης για υλοποίηση του συνόλου του προγράμματος διακυβέρνησης το οποίο, μέσα στο πλαίσιο της λογοδοσίας και διαφάνειας, θα παρουσιαστεί άπο τον κάθε Υπουργό/Υφυπουργό δημόσια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάγκη ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, οπως επίσης χρηστής διοίκησης.  

3. Κατεύθυνση από ΠτΔ για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ενώπιόν τους τα Υπουργεία και Υφυπουργεία ως προτεραιότητες.

4. Επισκόπηση ανοικτών θέματα που παρέλαβε η νέα Κυβέρνηση και τα οποία θα πρέπει αμέσως να αντιμετωπιστούν. 

5. Ο ΠτΔ τονίζει την ανάγκη όλα να γίνονται μέσα στο πλαίσιο διατήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

6 . Ο ΠτΔ ζήτησε επίσης αυστηρή προσήλωση στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων, στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, καθώς και στη στενή συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία, που επιβάλλεται να υπάρχει.

7. Συζητήθηκε επίσης και δοθήκαν οδηγίες για την ετοιμασία και την επικαιροποίηση σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.  

Στη διάρκεια των συναντήσεων με τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω η οποία είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της υλοποίησής του κυβερνητικού έργου, είναι παρούσα.