Ο διορισμος 19χρονης φοιτήτριας, χωρίς πτυχίο, στην θέση του συμβούλου-συνεργάτη του Υφυπουργού Τουρισμού, συνιστά πρόκληση προς το σύνολο της κοινωνίας, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, ενώ προσθέτει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει ποια προσόντα ή εμπειρία διαθέτει το εν λόγω πρόσωπο για να διοριστεί στη συγκεκριμένη θέση. 

«Το γεγονός ότι οι Υπουργοί πρέπει να έχουν την ευχέρεια να επιλέγουν πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους για τη θέση του συνεργάτη τους, δεν σημαίνει ότι δικαιούνται να περιφρονούν τη λογική και τη νοημοσύνη των πολιτών. Άλλωστε, αυτή η απόφαση παραβιάζει ακόμα και το πλαίσιο που θέσπισε, μετά από πολλές πιέσεις, το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο οποίο συμμετείχε και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το πλαίσιο εκείνο προβλέπει ότι οι σύμβουλοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών και να κατέχουν πανεπιστημιακό τίτλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Με τη φόρα που πήρε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όχι μόνο θα συνεχίσει αλλά προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τον προκάτοχό του στην ημετεροκρατία.  Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον συγκεκριμένο διορισμό» καταλήγει.